Trīs lietas, kas virtuvē biežāk jānomaina pret jaunām (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: olesea vetrila/Shutterstock.com

Virtuves dēlīši

Ja dēlis ir koka, uz tā vienmēr paliek iegriezumi no naža. Un turpmākās lietošanas laikā baktērijas var iekļūt šajos griezumos un sākt tur attīstīties un vairoties.

Lai arī dēļi jāmazgā pēc katras lietošanas reizes, pat rūpīga mazgāšana negarantē, ka virsma tiks labi notīrīta, jo piekļūt šiem mazajiem iegriezumiem ir ļoti grūti.

Vēl viens svarīgs noteikums - katrai pārtikas grupai jābūt savam griešanas dēlim. Negriez jēlu gaļu, zivis, augļus un dārzeņus uz viena dēļa pat tad, ja tev šķiet, ka esi kārtīgi to nomazgājis. Paaugstinās risks sasirgt ar dažādām infekcijām.

Sūklīši

Tradicionāli tiek uzskatīts, ka virtuves sūklis jāmaina reizi nedēļā. Patiešām, tā kā tas nemitīgi ir mitrs, tajā sāk vairoties dažādas baktērijas un sēnītes.

Zinātnieki pēc pētījumu veikšanas pat atzīmēja, ka netīrā virtuves sūklī var būt vairāk mikrobu nekā uz tualetes poda apmales. Tāpēc noteikti nav vērts ignorēt ieteikumu regulāri mainīt sūkli. Turklāt tie ir gana lēti, lai biežāka to nomaiņa neietekmētu budžetu.

Dvieļi

Ir dažādi veidi, kā pagarināt virtuves dvieļu mūžu, – piemēram, mazgājot tos ar īpašiem līdzekļiem. Bet tāpat tie ātri nolietojas, jo pastāvīgi saskaras ar vielām, kas ir agresīvas pret audumu - taukiem, skābēm, dažādām ķīmiskām vielām un tamlīdzīgi. Laika gaitā virtuves dvieļi zaudē savas īpašības un sāk slikti uzsūkt ūdeni vai no tiem sāk atdalīties diegi, šķiedras, kuriem noteikti nav jābūt ēdiena tuvumā. Tāpēc tie ir jāmaina diezgan bieži.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu