Izdota "Nēģu bībele" ar 70 receptēm

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

6.oktobrī, pulksten 13 Limbažu novada Kuivižkrogā notiks grāmatas “Nēģu bībele” atvēršanas pasākums.

Grāmatā aizraujošā, populārzinātniskā formā aprakstīta nēģu bioloģija un savdabīgais dzīves cikls, izsekots nēģu zvejas senajai vēsturei, apkopoti zvejnieku, pavāru un tirgotāju stāsti par attiecībām ar savdabīgo radību, kura, kā izrādās, tomēr ir zivs.

Taču pati galvenā “Nēģu bībeles” sadaļa ir receptes. Kopā apmēram 70 dažādu veidu kā cept, vārīt, sautēt vai vēl citādi sagatavot nēģi svētku galdam. Liela materiāla daļa, atsaucoties grāmatas veidotāju aicinājumiem, iesūtīta caur sociālajiem tīkliem. Tāpat ir receptes no profesionāliem pavāriem un delikatešu meistariem, atrastas gan sarunās, gan interneta, gan drukātos recepšu apkopojumos, tostarp arī ļoti senos.

Tekstu papildina karikatūrista Aigara Lapiņa ironiskais nēģu lietu redzējums, kā arī daudzas fotogrāfijas no mūsu dienām līdz pat 100 gadus senai vēsturei.

“Nēģu bībeles” idejas autors un producents ir Dzintris Kolāts. Projektu finansējis Zivju Fonds. Izdevējs - Limbažu novada pašvaldība. Grāmatu varēs iegādāties Limbažu novada tūrisma informācijas centros.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu