Raksts sākotnēji publicēts vietnē valmieraszinas.lv un pārpublicēts ar portāla atļauju.
Redakcijas interesi izraisīja "Vīnkalnu" panākumi "European street food awards 2022" Latvijas atlasē, kur tika izcīnīta 1. vieta un iespēja pārstāvēt Latviju un Valmieras novadu lielākajās ielu ēdienu jeb "street food" sacensībās pasaulē.
"European street food awards", jeb Eiropas ielu ēdienu čempionāta fināls norisināsies jau šajā nedēļas nogalē no 7. – 9. oktobrim.
Triju dienu garumā Minhenes centrā vietā, kas nosaukta par Cukura kalnu ("Sugar Mountain"), norisināsies gastronomiskas izvirtības. Ēdinātāji no 15 valstīm, kuri katrs uzvarējuši savas valsts atlasē, gatavos ēdienus un cīnīsies par apmeklētāju, skatītāju simpātiju un labākā titulu žūrijas vērtējumā.
Par labākā ēdinātāja titulu sacentīsies pārstāvji no Norvēģijas, Velsas, Itālijas, Skotijas, Zviedrijas, Šveices, Islandes, Bulgārijas, Polijas, Dānijas, Vācijas, Anglijas, Kipras un, protams, Latvijas.
Lai noskaidrotu to, kā mūsu novadniekiem veicas darbojoties Rīgā un kā noritējusi gatavošanās braucienam uz Minheni, aprunājāmies ar Eviju Žentiņu.
Evija atzīst, ka Rīgā sokas ļoti darbīgi, aktīvi. Pat aktīvāk nekā bija plānots. Vēlme paplašināt savu darbību bijusi jau vairākus gadus. To, ka pēc "Vīnkalnu" picām ir pietiekami liels pieprasījums, norādījuši arī neskaitāmie izbraukumi ar ceļojošo picēriju. Rodoties iespējai atvērt picēriju atjaunotajā Āgenskalna tirgū, ilgi netika domāts. Aprīlī Žentiņu ģimene uzzinājusi, ka maijā jau jāver vaļā picērija, un tas arī izdarīts.