Ledusskapja sakārtošana ir būtiska. Nē, nevis tāpēc, lai labi izskatās (kas arī ir svarīgi), bet tāpēc, lai priekšplānā vienmēr tas, kas pirmais jānotiesā. Ja nopirktas divas krējuma paciņas - priekšpusē liec to, kurai īsāks derīguma termiņš. Ja trauciņā ielieta vakar gatavotā zupa, arī to turi priekšplānā, lai ledusskapja dzīlēs par to neaizmirstu un nebūtu jāizlej.
Iepriekš minētais pētījums atklāj, ka Latvijā atkritumos lielākoties izmet gatavos ēdienus un mājās pagatavotu maltīšu atlikumus, tostarp zupas un sautējumus (6%), salātus un citos veidos pagatavotus dārzeņus (5%), biezputras, rīsus, kartupeļus un pastas (4%) un citus ēdienus.
Kā galvenais iemesls, kāpēc atkritumos nonāk veikalā pirktie produkti (60%) un mājās gatavots ēdiens (51%), tiek minēts tas, ka produkti ir sabojājušies. Starp citiem biežāk minētajiem iemesliem ir arī pārāk ilga produktu uzglabāšana, beidzies derīguma termiņš un ēdiena pārpalikumi, kas “aizķērušies” uz šķīvja pēc maltītes.
Šie pētījuma rezultāti pierāda, cik svarīgi ir pārdomāt cik pērkam, cik gatavojam un kā uzglabājam.
Secīgi esam nonākuši pie vēl divām būtiskām lietām, kas ļaus pirkt mazāk un attiecīgi arī samazinās to, cik izmetam.
Gudra pagatavotās maltītes izmantošana. Ja esi izvārījis zupu, tiesa, no tās neko citu nepagatavosi, to vajag apēst. Var arī saldēt! Bet bieži izmetam, piemēram, vārītus kartupeļus, rīsus, griķus, makaronus, jo ēdam tos vienā ēdienreizē kā piedevas, bet esam izvārījuši pārāk daudz un tad jau tie pazūd ledusskapja tumšākajās dzīlēs līdz sabojājas.