Pašā krāsnī foliju nevajag klāt, jo tā var aizturēt karstuma izdalīšanos, rezultātā sabojājot sildelementus.
4. Netin tajā ēdiena pārpalikumus
Ēdiena pārpalikumi ir jāuzglabā ledusskapī, bet alumīnija folija nav piemērota kā iesaiņojums. Kāpēc? Lai arī cik rūpīgi tu tītu šo materiālu ap produktiem, tiem tāpat piekļūs gaiss, baktērijas, un produkti ātrāk bojāsies. Labākā izvēle - pārtikas uzglabāšanai paredzēti trauki ar vāciņiem vai noslēdzami maisiņi.
5. Neizmanto cepšanai, ja gribi kraukšķīgu, nevis sautētu
Padomā divreiz, pirms ēdienu, kuru vēlies pagatavot, ietin folijā. Jā, folija parūpējas par kārtīgu karstumu iekšpusē, bet reizē arī par mitrumu. Vairāk šis skars tieši dārzeņus, jo, ja ietīsi folijā kartupeļus, zeltainu un kraukšķīgu vietā iegūsi mīkstus un mitrus - kā tvaicētus.
Viens variants gan ir - izmantot foliju, bet produktus tajā ievīstīt tikai daļēji - virspusīti atstājot vaļā.
6. Neizmanto tikai spīdīgo pusi
Nē, nav tā, ka spīdīgā puse būtu sliktāka. Ir pilnīgi vienalga, kuru pusi izmantot, jo tās atšķiras tikai vizuāli, nevis funkcionāli, ražošanas procesa īpatnību dēļ.