“Es varētu pārtikt tikai no mājās audzētiem tomātiem! Tādēļ savā ziemas krājumu "laboratorijā” šoreiz gatavoju tomātu zupas krājumus ziemai," teic televīzijas šova “Īstās latvju saimnieces” 5. sezonas uzvarētāja, pavārgrāmatu kolekcionāre un ēšanas kultūras entuziaste Brigita Puriņa, atklājot, kā sarūpēt gardas tomātu krēmzupas sagatavi.
Brigitas Puriņas krēmīgās tomātu zupas sagatave ziemai
Kā pagatavot tomātu zupas sagatavi ziema
Brigita skaidro, ka viss ir vienkāršāk par vienkāršu - pagatavot zupas sagatavi ziemas krājumiem izdosies pat tiem, kas ir uz "jūs" ar virtuves darbiem.
Vispirms sagriež tomātus, sīpolus un ķiplokus, sastāvdaļas liekot sev tīkamākajās proporcijās.
Visus labumus ber uz pannas, pārslaka ar olīveļļu, apmaisa un cepeškrāsnī sasautē.
"Mizas un sēklas tomātiem atstāju, jo tajās viss spēks,"
saka saimniece.
Tad visu lej katlā, pievieno kārtīgu bunti bazilika, timiānu un raudeni.
Karsē masu, līdz virums "uzsit burbuli", tad visu sablendē viendabīgā masā, atdzesē, salej spainīšos un noslēpj saldētavā.
Ziemā sagataves pēc nepieciešamības atkausē un izmanto kā pamatu tomātu krēmzupai, pēc garšas pievienojot, sāli, saldo krējumu, kazas sieru, bekona kraukšķus vai citus labumus. Bet tikpat labi šo aromātisko tomātu biezeni var izmantot arī kā mērci picai, lazanjai vai gaļas bumbiņu sautēšanai.
Labu apetīti!