:format(webp)/nginx/o/2022/09/08/14816175t1h7425.jpg)
Pagatavot gardu boršču burkā ir daudz vienkāršāk, nekā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Ja agrāk kāds domāja, ka tas ir ilgi un nepraktiski, tad patiesībā tā nav.
Pagatavot gardu boršču burkā ir daudz vienkāršāk, nekā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena. Ja agrāk kāds domāja, ka tas ir ilgi un nepraktiski, tad patiesībā tā nav.
Vai nav jauki no domas vien, ka lielākā daļa nepieciešamā borščam jau ir ietilpināta burciņā un tumšajos rudens un ziemas mēnešos zupas pagatavošana aizņems mazāk pūļu un sanāks lētāka? Portāls "Postimees" dalās ar klasisku ukraiņu saimnieču recepti boršča sagatavei.
Kas nepieciešams, lai pagatavotu boršča sagatavi?
Pagatavošanas gaita
Šāds borščs burciņā ir tikai daļa no īsta boršča. Tā saucamā boršča sagatave. Tādas atrodamas arī veikalu plauktos, tiesa gan, cenas ir ievērojamas. Bet kāpēc pārmaksāt, ja visu var pagatavot pats tieši tagad, kad dārzeņiem sezona un tie ir par pievilcīgāku cenu? Turklāt, izmantojot iepriekš minēto recepti, vajadzētu pagatavot aptuveni 10 burkas ar sagatavi, kas katra sver aptuveni 650 gramus.
Šādas sagataves ir ļoti noderīgas tiem, kuriem zupa garšo, bet tas vārīšana liekas ilga un/vai sarežģīta.
Kad pieliekamajā burciņas būs saliktas rindās, tad pienāks arī diena, kad jāgatavo zupa. Pastāstīsim vienu no veidiem, kā to darīt.
Tev vajadzēs:
Gaļas gabalu noskalo zem auksta ūdens, sagriež mazākos gabaliņos un liek katliņā. Sāk gatavot gaļas buljonu borščam.
Tiklīdz gaļa ir gatava, samazina uguni un pievieno buljonam kartupeļus. Kad kartupeļi ir gatavi, kontrolē, kad var pievienot boršča sagatavi no burciņas. Tā kā tā tiek pagatavota diezgan ātri, to var likt teju reizē ar kartupeļiem, ja tie sagriezti mazos gabaliņos.
Kamēr borščs vārās, sasmalcini svaigus zaļumus un pievieno tos katla saturam. Ja vēlies, var pievienot arī pupiņas. Sagatavē to nav, bet pašā borščā šī sastāvdaļa noteikti nebūs lieka. Un esi uzmanīgs ar garšvielām. Svarīgi nepārspīlēt, jo arī boršča sagatavei jau būs gana izteikta garša.
Gatavs!