Baraviku "cepiens" sociālajos tīklos: Rīgas Centrāltirgus sniedz komentāru par sēņu izcelsmi (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Baravika un nazis grozā. Ilustratīvs attēls.
Baravika un nazis grozā. Ilustratīvs attēls. Foto: Soloviova Liudmyla/Shutterstock.com

Sēņu pazinēji mēļo, ka Latvijas mežos sēņu šogad nav. Čaklākie salasa pa kādam spainim gaileņu, veiksminieku grozos tiek pa retai baravikai. Bet pirms pāris dienām Rīgas Centrāltirgus Facebook lapā tika paziņota priecīga vēsts - baravikas nopērkamas un atceļojušas no mūsu pašu Kurzemes.

6. septembrī Rīgas Centrāltirgus savā Facebook lapā dalījās ar kādu jauku ziņu - ir nopērkamas baravikas. Cenas robežās no 12 līdz 22 eiro kilogramā. 

Tiesa gan, ap šo tēmus sociālajos tīklos sacēlās kārtīgs "cepiens", jo kaislīgākie pašmāju sēņotāji savās iecienītākajās un pārbaudītajās sēņu vietās baravikas līdz šim atraduši vien retais. Tomēr bildes no tirgus stenda redzam, un tur melns uz balta rakstīts - "Latvijas".

Uzrunājām Rīgas Centrāltirgu, vaicājot, vai un kā tiek pārbaudīta produkcijas - konkrētajā gadījumā tieši baraviku - izcelsme.

SIA "Rīgas Centrāltirgus" mārketinga un biznesa attīstības vadītāja Renāta Petrova mūs informēja, ka atbildīgie dienesti katru dienu veic Rīgas Centrāltirgū pārdodamās produkcijas dokumentu un kvalitātes kontroli.

"Produkcijas izcelsmes valsts tiek noteikta, pārbaudot produkcijas piegādes pavaddokumentus, kuros, saskaņā ar Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, šādai informācijai jābūt norādītai,"

skaidro Renāta Petrova, papildinot, ka arī baraviku dokumentācija ir pārbaudīta ierastajā kārtībā.

"Rīgas Centrāltirgus" veic nomnieku un tirgotāju dokumentu pārbaudi. Pārstāve papildina: "Lai gūtu pilnīgu pārliecību par sēņu izcelsmes vietu, būtu jāpiesaista Pārtikas un veterinārais dienests un jāveic konkrēto sēņu un augsnes analīzes."

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu