Noskaidrots „Atzītākais Latvijas medus 2022” un “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022”

Aizvadīti "Piena, Maizes un Medus svētki 2022"
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: pixabay.com

27. augustā Jelgavas 22. „Piena, Maizes un Medus svētkos”, kurus organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra”, notika Latvijas Biškopības biedrības (LBB) rīkotie konkursi „Atzītākais Latvijas medus 2022” un “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022”. Konkursā „Atzītākais Latvijas medus 2022” piedalījās biškopji ar iepriekš iesniegtiem medus paraugiem, bet konkursā “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022” piedalījās visi klātesošie medus tirgotāji.

Aizvadītā nedēļas nogale pulcēja apmeklētājus 22. „Piena, Maizes un Medus svētkos” Jelgavā.

Konkurss “Latvijas Atzītākais medus 2022”, ir pasākuma apmeklētāju gaidītākais notikums. Šajā konkursā piedalījās astoņi profesionāli biškopji, iesniedzot savu medu pasākuma apmeklētāju vērtējumam. Vairāk kā 400 medus mīļotāju degustēja medu un izvēlējās savu favorītu. Par gardāko tika atzīts biškopju Lilitas un Viļa Medņu dažādu ziedu medus no ZS Ārbirzes Smiltenes novadā. Otrā vieta - ZS Dorītes biškopis Jānis Sulutaurs ar liepu ziedu medu no Ķekavas novada un trešajā vietā ZS Līdumi, biškope Gunta Some ar dažādu ziedu medu no Augšdaugavas novada.

Konkursā “Veiksmīgākais medus tirgotājs 2022”, piedalījās visi klātesošie biškopības produkcijas tirgotāji, kopskaitā trīsdesmit pieci. Pasākuma laikā LBB izveidota žūrija ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra” pārstāvi izvērtēja tirdzniecības stendu iekārtojumu, tirgotāju atraktivitāti, piedāvātās produkcijas klāstu un tirgotāja komunikāciju ar pircējiem. Pirmo vietu konkursā ieguva biškopis Kārlis Bolmanis, Liepiņmuižas medus, no Jelgavas novada, otrā vieta IK Latgales dravnieks, Vineta Šnepste no Preiļu novada un trešā vieta Z/S “Galdnieki”, biškopis Olafs Baltgalvis no Kandavas novada.

Visiem konkursu laureātiem balvās tika piešķirti diplomi un dāvanas no Jelgavas pilsētas domes un Latvijas Biškopības biedrības.

Latvijas Biškopības biedrības teltī pasākuma apmeklētāji varēja iegūt informāciju par biškopības produktiem un vērot profesionāla biškopja darbošanos pie stropa, uzzinot bišu dzīves un dravnieka noslēpumus.

Šobrīd pasaulē liela uzmanība tiek pievērsta apputeksnētāju daudzveidības saglabāšanai. Pasākuma laikā interesentiem bija iespēja uzzināt, kā un kur apputeksnētāji dzīvo, un uzzināt, kā pašu spēkiem, no mājās pieejamiem materiāliem, pagatavot kukaiņu viesnīcu. Jaunākajiem pasākuma dalībniekiem tika dota iespēja izmēģināt spēkus apputeksnētāju atpazīšanā un savas medus etiķetes izveidē. Katrs, kurš šo darbiņu paveica, varēja piedalīties izlozē, saņemot pārsteiguma dāvaniņu no Latvijas Biškopības biedrības.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu