Vai Nakts tirgū cenas tiešām ir zemākas nekā lielveikalā (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ar bažām gaidot apkures un elektrības rēķinus, šobrīd daudzi tālredzīgi gatavo ziemas krājumus, tādēļ aktuāls ir jautājums, kur visizdevīgāk iepirkt dārzeņus un augļus. Šoreiz skaidrosim, ko pircējiem piedāvā Nakts tirgus un vai tiešām šeit iepirkties ir izdevīgāk nekā lielveikalos.

Centrāltirgus teritorijā iekārtotais Nakts tirgus jau gadiem ilgi vilina pircējus ne vien ar bagātīgo piedāvājumu un izdevīgajām cenām, bet arī ar pieejamo darba laiku – tas strādā krietni ilgāk nekā lielveikali, tādēļ, ja pa dienu ir jāstrādā un nesanāk laika aizbraukt līdz tirgum pēc svaigiem lauku labumiem, nekas nav nokavēts – uz Nakts tirgu vari aizšaut arī pēc saulrieta.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Te var iegādāties gan no ārvalstīm ievestos pārtikas produktus, gan vietējo dārzu, siltumnīcu un mežu veltes. Daļai preču Nakts tirgū cenas patiešām ir zemākas nekā pa dienu, it īpaši, ja tās iegādājas vairumā un dodas iepirkties pavisam agrās rīta stundās. Pieredzējuši pircēji iesaka Nakts tirgus apmeklējumu ieplānot ļoti agrās rīta stundās.

Es vienmēr braucu uz Nakts tirgu ap 4.30 no rīta, jo tad pārpircēji jau aizbraukuši un cenas ir krietni lētākas. Tikai jārēķinās ar to, ka, lai tiktu pie labās cenas, ir jāpērk viss iepakojums,”

- “Facebook” konservēšanas entuziastu grupā stāsta Ginta Granda, padaloties ar savu guvumu pēc Nakts tirgus apmeklējuma 30. jūlijā

Tā, piemēram, Ginta par ļoti pievilcīgu cenu nopirkusi:

  • Lauka gurķīšus 10 kg iepakojumā - 0,70 eiro kilogramā (lielveikalos* ~ 1,70eiro/kg);
  • Kasti aveņu tomātu – 0,90 eiro/kg (lielveikalos ~ 2,40 eiro/kg);
  • Kasti kabaču – 0,60 eiro/kg (lielveikalos ~ 1 eiro/kg);
  • Maisu jauno sīpolu – 0,60 eiro/kg (lielveikalos ~ 0.90-1,50 eiro/kg);
  • Sarkano papriku – 1,50 eiro/kg (lielveikalos ~ 3,90 eiro/kg);
  • Trīs prāvas buntes jaunās ražas ķiploku par 3 eiro/kg (~ 4,20-10 eiro/kg).

Kā redzams, salīdzinājumā ar veikalu cenām atšķirība par labu Nakts tirgum ir patiešām ievērojama, jo īpaši tad, ja ir iecerēts iepirkt lielākus produktu apjomus.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Tā kā patlaban Nakts tirgū ir ļoti bagātīgs piedāvājums, apmeklējot to vēlās vakara stundās, jārēķinās ar diezgan lielu pircēju drūzmu un grūtībām atrast vietu, kur novietot auto, bet Ginta Granda teic, ka, iepērkoties rīta agrumā, šādu problēmu nav.

*publiski pieejamā informācija par cenām Latvijas lielākajos lielveikalos.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu