Lai ogas arī ziemā tādas kā vasarā: četri soļi pareizai saldēšanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Nika Art/Shutterstock.com

Kā parūpēties par to, lai gada aukstajos mēnešos var baudīt vasaru? Liec ogas saldētavā, bet dari to pareizi, ievērojot četrus vienkāršus soļus.

1. Sāc ar ogu atbrīvošanu no lapām un kātiņiem. Pēc tam kārtīgi noskalo tās aukstā ūdenī. Ideāli izmantot sietu, lai pēc mazgāšanas var ērti notecināt ūdeni.

2. Ogas pirms likšanas saldētavā nedrīkst būt slapjas, tāpēc liec tās uz papīra dvieļiem, lai nožūst. Ja nepieciešams, pēc kāda laika var nomainīt slapjos papīra dvieļus pret sausiem.

Foto: pixabay.com

3. Uz lēzena trauka, kuru var ievietot saldētavā, vienā kārtā izkārto ogas, tām nesaskaroties. Liek saldētavā uz stundu vai arī līdz brīdim, kad tās no ārpus sasalušas.

4. Ņem ārā no saldētavas, ātri pārliec saldējamā maisiņā, kuru var aizvērt, vai kastītē un novieto atpakaļ saldētavā uzglabāšanai līdz pat 6 mēnešiem.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu