Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Lai tējkanna atkal kā jauna: elementāra tīrīšanas metode (6)

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: badnews86dups/Shutterstock.com

Tējkanna - uz plīts riņķiem vārāma vai elektriskā - ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Bet jāatzīst, ka ūdens kvalitātes dēļ tējkannas no iekšpuses mēdz kļūt nepatīkami kaļķainas un tās ir nepieciešams tīrīt.

Lai neizmantotu ķīmiskus līdzekļus, jo tomēr uzvārīto ūdeni lietojam uzturā, ir paņēmiens, kā tējkannu attīrīt, izmantojot kādu augli - citronu.

Kas jādara? Tējkannā jāielej ūdens līdz minimālajai atzīmei. Tas tiek darīts, lai nesamazinātu citronu skābumu. Tad jāsagriež citrons šķēlītēs un jāliek iekšā tējkannā. Ūdens ar augļa gabaliņiem jāuzvāra un jāļauj pēc tam visam nostāvēties vēl 30 minūtes.

Pēc tam jāizlej šķīdums, jāizmet citroni un kārtīgi jāizskalo ar aukstu ūdeni.

Neaizmirsti tējkannu notīrīt arī no ārpuses.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu