Kā bez liekas šmuces nopanēt miltos lielu daudzumu mazu zivtiņu?

FOTO: OllgaZhog/Shutterstock.com

Nevar noliegt, ka produktu panēšana ir gana šmucīgs pasākums. Bet taisnība arī, ka miltos apvārtītas un tad kārtīgi saceptas zivtiņas ir pasakains gardums. Vai var visu paveikt bez liekas šmuces?

Tradicionāli notīrītās zivtiņas saliekam vienā bļodā, tad šķīvī beram miltus un sākam panēšanu. Kāds tam ir rezultāts? Milti mēdz birt pāri šķīvja malai, liekot no šķīvja uz pannas - nobirst vēl daļa miltu uz virtuves letes. Šmuce pamatīga un arī laiks tiek patērēts gana, kamēr katru zivtiņu, īpaši ja tās smalkas, no katras puses rūpīgi apvārtām miltos. 

Bet procesu var paātrināt un padarīt mazāk nekārtīgu.

Tev būs nepieciešamas notīrītas un cepšanai sagatavotas zivis, milti un tīrs maisiņš (var izmantot arī papīra, bet jārēķinās, ja jāpanē liels zivju daudzums, maisiņš var samirkt un tas būs jānomaina).

FOTO: SHARKY PHOTOGRAPHY/Shutterstock.com

Kas jādara? Ieber nelielu daudzumu miltu maisiņā, liec iekšā vairākas zivtiņas - tā, lai maisiņš nav pārāk pilns. Aizspied tam galu un viļā zivtiņas, līdz tās vienmērīgi noklājušās ar miltiem. Un tad - ņem ārā no maisiņa un cep. Receptes iedvesmai:

Ja esi kaislīgs zivju, īpaši reņģu cienītājs, ieplāno brīvdienas Salacgrīvā:

Uz augšu
Back