Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kā pagatavot kartupeļus desmit minūtēs?

Raksta foto
Foto: IIIRusya/Shutterstock.com

Reizēm viss ir gatavs un kārojas piedevās tikai kartupeļus. Iedomājoties par mizošanu, iespējams, arī griešanu un vēl vidēji 30 minūtēm vārīšanas, mēdz palikt bēdīgi.

Jā, var teikt, ka kārtīgam saimniekam un saimniecei vienmēr būs pietiekoši daudz laika, - ļoti iespējams, tomēr ir situācijas, kad vajag tagad, tūlīt un ātri.

Ja tev mājās ir mikroviļņu krāsns, tad kartupeļus vari pagatavot, iekļaujoties desmit minūtēs. Kā? Patiesībā ļoti, ļoti vienkārši!

Raksta foto
Foto: Andrew E Gardner/Shutterstock.com

Kartupeļus vajag kārtīgi nomazgāt un nosusināt. Tad dažas reizes tiem jāiedur ar dakšiņu. Liec uz mikroviļņu krāsnij piemērota šķīvja un laid krāsniņā sildīties maksimālajā jaudā. 

Cik ilgi? Te precīzu atbildi sniegt nevaram, ir "jāpiešauj" roka, jo gatavošanas ilgums atkarīgs no kartupeļu lieluma.

Vidēja izmēra kartupelim ļauj gatavoties 4 minūtes, tad apgriez to un ļauj gatavoties vēl tikpat ilgi.

Ja, pārbaudot ar dakšiņu vai nazi, kartupelis vēl nešķiet pietiekami mīksts, pagarini gatavošanu par vēl minūti, un tā līdz gatavs.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu