Grēcīgi kārdinošs dūmu aromāts, kraukšķīgi apbrūnējuši gaļas gabaliņi uz iesma, sulīgi marinētie sīpoliņi un kāds malks vēsi putojoša dzēriena – Latvijā šašliks, nenoliedzami, ir īsts pavasara-vasaras sezonas kulta ēdiens. Lai aiztaupītu liekas pūles tiem, kuri pilsētā vēlas izbaudīt visus vasaras jaukumus un pamieloties ar patiešām gardu šašliku, mēs trīs rakstu sērijā stāstīsim par ēstuvēm abos Rīgas krastos, kuru piedāvājums noteikti neliks vilties
Sarakstā atradīsi gan leģendāras un laika pārbaudi izturējušas vietas, gan pavisam zaļus nišas jaunpienācējus, par kuriem dzirdētas daudzsološas atsauksmes. Šoreiz jauktā secībā izpētīsim ēdienkartes pirmajām 10 ēstuvēms Rīgas labajā krastā, kas apvītas ar šašlika vilinošo aromātu.