Kāds ir Zelenska mīļākais ēdiens? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Volodimira Zelenska oficiālā "Facebook" lapa

Atkāpjoties soli nost no politikas, ielūkosimies Volodimira Zelenska virtuvē, atklājot Ukrainas prezidenta mīļākā ēdiena recepti. Viņš vairākkārt ir godīgi atzinis, ka principā var ēst un dzert jebko, bet nemīl to darīt vienatnē. "Es neesmu izvēlīgs — ne attiecībā uz ēdienu, ne uz citām lietām. Man vienmēr viss garšo, pat ja tas nav īpaši garšīgs.”

Zināms, ka Ukrainas prezidents nesmādē doktordesu ar rupjmaizi, uzdzerot kolu, un reizēm mīl pamieloties ar pannā zeltaini apceptiem kartupelīšiem.

Tāpat Zelenskis nesmādē arī ātrās uzkodas. Var pat teikt, ka viņam ir izveidojušās īpaši siltas attiecības ar šaurmu jeb šavarmu, ko Latvijā labāk zinām kā kebabu – pitas maizi vai lavašu, kas pildīts ar sasmalcinātu ceptu gaļu (jēra, vistas, retāk – teļa vai tītara), garšvielām, mērcēm un svaigiem dārzeņu salātiem. “Ja jums ir aizņemts grafiks, šaurma var būt risinājums. Kā redzat, tas nav ne briesmīgi, ne neērti, ne – vēl jo vairāk – apkaunojoši. Un vēl – palīdz “nepārakmeņoties”, neatdalīties no tautas. Pie varas esošajiem tas noder. Es iesaku!” savā “Facebook” lapā 2019. gada 29. maijā vēstīja Ukrainas prezidents, fotogrāfijai pievienojot mirkļbirku #ШаурмаТакШаурма.

Kijivas dienā, kura Ukrainā parasti tiek svinēta maija pēdējā svētdienā, publicējot apsveikumu galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem, viņš jau atkal pieminēja savu iecienīto ielu ēdienu:

"Ir kaut kas, kas padara Kijivu par Kijivu. Tā ir ziedošu liepu un šaurmas smarža pie metro,"

atzīmēja tautas kalps.

Kāds ir Zelenska mīļākais ēdiens

Neskatoties uz vienkāršību ēdiena izvēlē, viņam tomēr ir viens mīļākais ēdiens – tandūrā gatavots liellopa gaļas steiks, atklāj "РБК-Украинa".

Zelenskim vislabāk tīk kārtīgi izceptas, bet sulīgas gaļas šķēles. Dažkārt arī viņš pats rosās pie grila, gatavojot savus iecienītos steikus vai verot uz iesmiem šašliku. "Vispār man ļoti patīk gatavot gaļu uz grila, lai gan man to sanāk darīt ļoti reti," saka Zelenskis.

Lai pagatavotu steiku prezidenta gaumē, liellopa gaļu sagriež 2-2,5 cm biezās šķēlēs. Pēc tam nosusina steikus ar salveti un ierīvē gaļu ar sāls un piparu maisījumu. Uzkarsē tandūru līdz 71°C un ievieto tajā gaļu. Pēc 10 minūtēm pārbauda steikus, apgriež un cep līdz gatavībai – ne ilgāk kā 10 minūtes, lai gaļa nekļūtu sausa. Tad steikus izņem no tandūra, “atpūtina” 5-10 minūtes, pārklājot ar foliju, tad griež plānās šķēlītes un izbauda prezidenta cienīgu maltīti.

Ukrainas prezidents ciemos pie vecākiem — Oleksandra un Rimmas Zelenskiem.
Ukrainas prezidents ciemos pie vecākiem — Oleksandra un Rimmas Zelenskiem. Foto: Volodimira Zelenska oficiālā "Facebook" lapa
Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu