Līdzās vistu olām kā ikdienā, tā arī svētku dienās arvien biežāk redzamas mazās, vizuāli tik ļoti simpātiskās un arī gardās paipalu oliņas. Kas tajās vērtīgs, cik ilgi vārīt un kā vislabāk šīs izmērā tik nelielās oliņas ērti nolobīt? Mums pastāstīja īsteni paipalu olu pazinēji - SIA "Rīta putni" direktors Bruno Cīrulis un zemnieku saimniecības "Pūcītes" īpašnieks Kaspars.

Nenoliedzami, groziņš, kurā līdzās skaisti krāsotām vistu olām gozējas arī eleganti smalkās paipalu olas, kļūst īpaši acīm tīkams.

Paipalu oliņas jau no dabas ir glīti izdekorētas, tāpēc pat neprasa krāsu iejaukšanos, lai gan taisnības labad jāsaka, ka arī nokrāsotas dažādos toņos tās izskatās vienreizēji.

Bet bauda acīm, lai arī svarīga, nav vienīgais iemesls, kāpēc olas ir tik ļoti iecienītas kā Lieldienās, tā arī ikdienā. Skaidrojam, kas paipalu olās īpašs, kā tās vārīt, nolobīt un arī cik ilgi varam uzglabāt.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest