Ko darīt ar tomātu pastu, lai tā no ledusskapja nav jāsūta uz gružkasti? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Andrey_Zakharov/Shutterstock.com

Ko darīt, lai nesabojājas produkts? Pirmā doma, protams, ir apēst, bet ne vienmēr to tik ātri izdodas paveikt. Un būsim godīgi, reizi pa reizei kāds produkts vienkārši tiek ledusskapī iestumts kādā tumšākā stūrī un nepamanīts vai vienkārši aizmirsts.

Rezultāts tad nu ir visiem zināms - produkts beigts un pagalam. Tomātu pastas burciņā parasti izaug skaista, pelēka sēne, ko lepni saucam par pelējumu un kura dēļ vējā aiziet gan pārtika, gan iztērētā naudiņa.

Pēc iepakojuma atvēršanas lielāko daļu tomātu pastu ledusskapī var uzglabāt no dažām dienām līdz nedēļai. 

Dažu ražotāju derīguma termiņi ir ilgāki. 

Der ņemt vērā, ja esi iegādājies tomātu pastu metāla bundžā, pēc atvēršanas to ieteicams pārlikt stikla traukā, kuru iespējams aizvērt, lai pasta neapkalstu un oksidējoties neiegūtu metālisku piegaršu. Stikla burciņā ieteicams pārvietot arī pastu no tetrapakām - metāliskas garšas riska nav, bet apkalst gan var!

Atceries - norāde uz iepakojums "ieteicams līdz" ir laiks, kad produktu izbaudīt ar augstāko kvalitāti un labāko garšu, bet izmantojams tas ir arī pēc tam, ja nav sācis bojāties.

Problēmas sākas tad, ja šodien vajadzēja dažas karotes pastas, bet vairāk tuvāko dienu laikā nav plānoti ēdieni, kuros nepieciešams šis tomātu gardums. 

Ko darīt? Pirmais variants, protams, ir tomēr rast iespējas pagatavot maltīti, izmantojot tomātu pastas atlikumus, piemēram:

Otrs variants - ievērojami paildzināt tomātu pastas mūžu. To varēsi izdarīt, ja saldētavā atradīsies vieta un būsi gatavs ieguldīt nedaudz darba. 

Visvienkāršākais veids ir ņemt visparastāko ledus saldējamo trauciņu vai maisiņu, piepildīt to ar pastu, sasaldēt un, kad masa sastingusi, pārvietot to maisiņā, kas ir paredzēts saldēšanai un ir noslēdzams. 

Saldēta tomātu pasta
Saldēta tomātu pasta Foto: Ahanov Michael/Shutterstock.com

Ja šādu rīku nav nav, vari pastas karotes izlikt uz cepamā papīra un ievietot saldētavā, lai sasalst, un tad pārvietot uz uzglabāšanai piemērotu iepakojumu.

Šādi tev pie rokas allaž būs tomātu pasta, kuru varēsi pievienot ēdieniem bēdu nezinādams. 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu