Atsakies no Krievijas degvīna: Apkopots saraksts ar populāriem degvīna zīmoliem un to ražotājvalstīm (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock.com

Plašajām sabiedrības dusmām par Krievijas iebrukumu Ukrainā ir bijušas iespaidīgas sekas, kas attiecas arī uz dzērieniem: patērētāji sākuši atteikties no no Krievijā ražota degvīna, ziņo "Forbes". Degvīns tomēr tiek ražots visā pasaulē, un tas ir visvairāk pārdotais stiprais spirts Amerikas Savienotajās Valstīs.

"Daži no populārajiem degvīna zīmoliem, ko patērētāji varētu uzskatīt par krievu, netiek ražoti Krievijā. ASV tirgū nav daudz Krievijā ražota degvīna. Krievijas degvīna imports uz ASV ir samazinājies gandrīz par 79 procentiem kopš 2011. gada, un 2021. gadā tas veidoja tikai 1,3 procentus no kopējā degvīna importa," informē Amerikas Savienoto Valstu Destilēto alkoholisko dzērienu padomes vecākā viceprezidente sabiedrisko attiecību jautājumos Lisa Hokinsa.

Krieviski skanošs nosaukums negarantē, ka degvīns ir ražots Krievijā. Piemēram, Stolichnaya ir vēsturisks Krievijas zīmols, kas pieder diviem dažādiem uzņēmumiem - vienam, kas atrodas Krievijā un otrs Luksemburgā. Piemēram, ASV atrodamais degvīns Stolichnaya ir ražots Latvijā. Mātes uzņēmums SPI Group pieder Krievijā dzimušam uzņēmējam Jurijam Šefleram, kurš strīda ar Kremli dēļ pameta Krieviju un pārcēlās uz dzīvi Apvienotajā Karalistē, skaidro "Forbes".

Romanov izklausās pēc krievu zīmola, bet tas ir ražots Indijā. Bolskaya tiek ražots Pakistānā. Rachmaninoff un Zaranoff skan krieviski, bet tie ir vācu zīmoli. Tāpat arī Nikolai un Orloff izklausās krieviski, taču tie ir amerikāņu zīmoli.

Smirnoff kādreiz bija Krievijas degvīna zīmols, bet tagad zīmols pieder dzērienu gigantam Diageo un tiek ražots visā pasaulē. Bet ne Krievijā.

Savukārt Kaufmann neizklausās krieviski, tāpat arī Gold Symphony ne, bet abi ir Krievijas zīmoli un tiek ražoti Krievijā.

Manāms apjukums, vai ne? "Forbes" ir apkopojis sarakstu ar populārākajiem vodkas zīmoliem Amerikā, starp kuriem ir arī virkne Latvijā iecienītu valstu, norādot to izcelsmi un galveno izejvielu, no kuras dzēriens tiek gatavots. Zemāk ir saraksts ar pasaules vadošajiem degvīna zīmoliem, to izcelsmes valsti un izejvielām, uz kurām tie izgatavoti.

Lūk, daži no mūsu veikalu plauktos atrodamajiem degvīniem:

  • Absolut - Zviedrija
  • Danzka - Dānija
  • Finlandia - Somija
  • Nemiroff - Ukraina
  • Reyka - Islande
  • Russian Standard - Krievija
  • Grey Goose - Francija
  • Koskenkorva - Somija

Soyuz un Nemiroff arī var maldīgi šķist Krievijas ražojums, bet nē - ukraiņu! Nemiroff ir Ukrainas vecākā un lielākā spirta rūpnīca.

Ja reiz no šīs rūpnīcas kādu dzērienu lēja glāzē, lai sauktu greznu tostu, tad tagad, iespējams, tiek izmantots kā palīgs ukraiņu karavīriem frontes līnijā un pilsoņiem cīņā pret Krievijas vardarbīgo iebrukumu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu