Ēdnīcu pavāru knifiņi: kā panēt un cept karbonādi, lai eļļa nedūmotu

FOTO: Shutterstock

“Milti-ola-milti vai ola-milti-ola?” šis ir viens no jautājumiem, par kura atbildi karbonāžu cienītājiem joprojām nav vienprātības. Izrādās, ir arī trešais panēšanas veids, ko izmanto pavāri ēdnīcās.

Mūsu lasītāja Daiga Ozoliņa iesaka pārbaudītus karbonāžu panēšanas un cepšanas padomus, ko viņai iemācījusi vīramāte, kura ilgus gadus strādājusi ēdnīcā. Ideja ir pavisam vienkārša – bļodā sakuļ olas ar miltiem, šķipsnu sāls un pipariem.

“Cik olas bļodā, tik ēdamkarotes miltu tām pievieno,”

2

ēdnīcu pavāru zelta proporciju atklāj Daiga.

Kad panējums sakults viendabīgā masā, tajā apviļā izklapētās karbonādes un uzreiz liek uz iepriekš uzkarsētas un ietaukotas pannas. Pēc pāris minūtēm, kad karbonādes no vienas puses apcepušās zeltainas, tās apgriež un turpina cept uz vidējas liesmas, uzliekot pannai vāku, - šādi gaļa būs sulīgāka.

“Karbonādes sanāk ļoti garšīgas, sulīgas un mīkstas, bet lielākais pluss ir tāds, ka cepšanas laikā uz pannas nav tik daudz krikumu un miltu kā apviļājot atsevišķi miltos un olā, tāpēc eļļa nedūmo,” skaidro mūsu lasītāja.

Uz augšu
Back