No picas līdz pankūkām: 4 fiksās mīklas, ko var pagatavot blenderī

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock/TVNET kolāža

Vai zināji, ka blenderi var izmantot ne tikai smūtijiem un kokteiļiem? Izrādās, šis rīks spēj krietni atvieglot arī citus virtuves darbus, piemēram, mīklas iejaukšanu picai, maizei, mafiniem vai brokastu pankūkām.

Protams, lai pagatavotu mīklu, ir nozīme blendera jaudai un kvaltātei. Šis ir labs iemesls tā pa īstam izpētīt un iepazīt savu virtuves palīgu. Ļoti iespējams, ka būsi pārsteigts, uzzinot, ka tajā jau ir iestrādāti dažādi režīmi, piemēram, ledus smalcināšanai, krēmzupām un arī mīklām. Bet, ja arī modelis nav tik smalks, galvenais, lai blenderis būtu aprīkots ar "Pulse" režīmu.

Nu ko, ķersimies pie lietas!

Picas mīkla

Ja vēlies pagatavot picu mājās pats, pamēģini šo picas mīklas recepti, ko pavisam vienkārši var pagatavot blenderī.

Foto: Shutterstock

Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 25 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 1 TK sausais raugs;
  • 110 g kviešu milti;
  • 1 TK medus vai cukurs;
  • Šķipsna sāls;
  • 1.5 TK olīveļļa;
  • 60 ml silts ūdens.

Pagatavošana:

Blendera traukā lej ūdeni, pievieno raugu un cukuru. Uzliek vāku un, ar vienu roku to pieturot, aktivizē blendera režīmu “Pulse” divas reizes. Atstāj uz 5-10 minūtēm, lai raugs aktivizējas.

Pievieno sāli, olīveļļu un miltus. Pieturot vāku, piespiež pogu “Pulse” 6-8 reizes. Ja mīkla pielīp pie blendera trauka malām, to var noņemt, pagriežot trauka vāku pulksteņrādītāja virzienā.

Raudzē mīklu, līdz tā dubultojusies izmērā. Izmanto pēc nepieciešamības.

Sulīgie šokolādes-burkānu brauniji

Foto: Shutterstock

Dārzeņus var ēst ne tikai sāļajos ēdienos – izmēģini šo saldo brauniju recepti un pārliecinies par to pats!

Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 minūtes, 50 sekundes.

Sastāvdaļas:

  • 60 ml ābolu biezenis;
  • 50 g kausēts sviests;
  • 2 olas;
  • 2 TK vaniļas ekstrakts;
  • 320 g cukurs;
  • 125 g kakao pulveris;
  • 1 burkāns (nomizots un sagriezts gabalos);
  • 220 g kviešu milti;
  • 1 TK sāls;
  • 1.5 TK soda;
  • 50 g šokolādes gabaliņi.

Sastāvdaļas:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Liek ābolu biezeni, sviestu, olas, vaniļas ekstraktu, cukuru, kakao un cukini blendera traukā un kuļ 30 sekundes, uzstādot vidēju ātrumu.

Pievieno miltus, sāli un sodu – aktivizē režīmu “Pulse” 4-6 reizes vai tik ilgi, līdz mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci.

Lej mīklu 20x30cm lielā cepešpannā un cep 25-30 minūtes.

Izņem no krāsns un pārber ar šokolādes gabaliņiem.

Pilngraudu "naan" maize

Foto: Shutterstock

Pēc šīs receptes blenderī var viegli pagatavot mīklu indiešu virtuvē iecienītajai "naan" maizei, pie tam pilngraudu versijā, kas būs daudz veselīgāka un lieliski garšos labi kopā ar kariju vai humusu.

Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 15 sekundes.

Sastāvdaļas:

  • 80 ml silts piens;
  • 2 ¼ TK sausais raugs;
  • 1/2 ĒK cukurs;
  • 180 ml bezpiedevu jogurts;
  • 2 ĒK eļļa;
  • 1.5 TK sāls;
  • 1/4 TK cepamais pulveris;
  • 240 g pilngraudu kviešu milti;
  • 60 g kviešu milti.

Pagatavošana:

Blendera traukā ielej pienu, pievieno raugu un cukuru. Uzliek vāku un aktivizē režīmu “Pulse” divas reizes. Pēc tam uzgaida 10 minūtes, līdz aktivizējas raugs.

Atsevišķā bļodā samaisa kopā abu veidu miltus. Tad 1/3 daļu no šī maisījuma ber blendera traukā pie rauga, pievieno jogurtu, eļļu, sāli un cepamo pulveri. Uzliek vāku un aktivizē režīmu “Pulse” 2-3 reizes.

Tad pievieno nākošo 1/3 miltu maisījuma un aktivizē režīmu “Pulse” vēl 3-5 reizes.

Pievieno pēdējo 1/3 atlikušā miltu maisījuma un aktivizē režīmu “Pulse” vēl 6-8 reizes, kamēr viss samaisījies viendabīgā masā.

Ļauj mīklai uzrūgt tik ilgi, līdz tā ir dubultojusies apjomā.

Kad mīkla uzrūgusi, sadala to 8 gabalos un izrullē apaļā formā aptuveni 4-5 mm biezumā.

Apsmidzina vienu mīklas pusi ar ūdeni un liek to uz sausas, karstas pannas ar apsmidzināto pusi uz leju.

Cep pāris minūtes, līdz mīkla kļūst viegli brūna, tad apgriež un cep no otras puses.

Plānās ķirbju pankūkas

Foto: Shutterstock

Blenderī var pagatavot arī plāno pankūku mīklu. Dažādo klasisko recepti un pagatavo plānās pankūkas ar ķirbi. Pasniedz tās ar savu iecienītāko pildījumu – piemēram, medu, ievārījumu vai gaisīgu putukrējumu.

Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 30 sekundes

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 1 ĒK kausēts sviests;
  • 220 g ķirbju biezenis (kā to pagatavot, stāstījām šeit);
  • 1 TK vaniļas ekstrakts;
  • 120 g kviešu milti;
  • 240 ml vājpiens;
  • 1 TK malts kanēlis.

Pagatavošana:

Liek visus produktus blendera traukā tādā secībā, kā rakstīts sastāvdaļu sarakstā, un uzliek vāku.

Kuļ mīklu ar vidēju ātrumu 30 sekundes.

Pirms cepšanas mīklu atdzesē mīklu ledusskapī 1 stundu.

Cep pankūkas un pasniedz ar izvēlēto pildījumu.

Labu apetīti!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu