Kā iecienīto rasolu padarīt auguma aprisēm draudzīgāku?

FOTO: Yuliia Balchenko/Shutterstock.com

Jau nevari sagaidīt svētkus, kad uz galda varēs celt ne vien gardu cepeti un tikko ceptus pīrādziņus, bet arī kārtīgu bļodu pilnu ar iecienīto rasolu? Mēs arī! Bet nav noslēpums, ka šie salāti ir kalorijām bagāti. Tomēr situāciju var ievērojami uzlabot, veicot nelielas korekcijas.

Populārie svētku laika salāti nereti saņem daudz uztura speciālistu kritikas to augstā kaloriju satura dēļ. Taču ir veids, kā padarīt tos veselībai un ķermeņa formām daudz mazāk kaitīgus – šim nolūkam ir jānomaina dažas sastāvdaļas.

Speciālisti iesaka aizstāt doktordesu ar vārītu liellopa gaļu. Atšķirībā no apstrādātas gaļas desas veidā, liellopu gaļā nav konservantu vai piedevu, kā arī tajā ir vairāk olbaltumvielu un mazāk tauku.

Rasolā var samazināt cukura un sāls daudzumu, aizstājot marinētus gurķus ar svaigiem. Turklāt salātu aizdaram izmantot nevis veikalā nopērkamo, bet mājās gatavotu majonēzi - recepšu netrūkst.

Ievērojot šos ieteikumus, kaloriju saturu šajos salātos iespējams samazināt uz pusi.

Uz augšu
Back