Saldas dāvanas bez lieliem tēriņiem: 3 idejas, kā iesaiņot piparkūkas un cepumus

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto/ TVNET kolāža

Ziemassvētku dāvanas jau izsenis saistās ar sirsnību, mīlestību un laimes mirkļiem, ar emocijām, kuras izraisa apdāvināšanas prieks. “Pozitīvas emocijas un sirdsmīļas dāvanas vienmēr ir modē.” teic stiliste, blogere, kustības "Morethansize" līdere Indra Salceviča. Viņa piebilst, ka svarīgāka par dāvanas vērtību ir tā īpašā sajūta, ko tu sniedz svētkos saviem draugiem, ģimenes locekļiem vai kolēģiem. Un kāpēc lai tie nebūtu stilīgi un ar īpašu attieksmi iepakoti tradicionālie Ziemassvētku našķi – piparkūkas un cukursaldi cepumiņi?

Svētku priekšvakarā, kad daudzi meklē idejas sirsnīgām dāvanām, kas neiecirtīs robu ģimenes budžetā, Indra piedāvā trīs radošas un vienkārši realizējamas idejas, kā iepriecināt gan lielus, gan mazus saldummīļus.

Kraukšķīgs pārsteigums aploksnē

Stilistes ieskatā tieši iepakojums ir tas, kas rada dāvanas pievienoto vērtību, “jo tas liecina, ka esi padomājis, par to, lai saņēmējs būtu pārsteigts un iepriecināts.” Indra iesaka, kā pagatavot glītu aploksni, ko pēcāk var piepildīt ar gardiem cepumiem vai citiem našķiem.

Foto: Publicitātes foto

Ņem cepampapīru divās kārtās vai jebkuru citu papīru, un izveido kvadrātu. Jo lielāks kvadrāts, jo ietilpīgāka būs aploksne. Noloka papīra stūrus virzienā uz vidu, veidojot aploksnes aizdarei raksturīgu līniju ritmu. Piepilda aploksni ar cepumiem. Indra šoreiz izmantoja "Selgas" piparkūku vīriņus, bet tos var aizstāt ar klasisku un paaudzēs mīlētu Ziemassvētku našķi – apaļajām piparkūkām.

“Tu vari izmantot līmi un jau salīmēt stūrus, bet es izvēlējos izmantot vasku un spiedogu, kurš lieliski noslēdz aploksni, tādējādi to padarot daudz greznāku un Ziemassvētkiem atbilstošāku.

Vasku un spiedogus var iegādāties kancelejas preču veikalos. Izvēlēties spiedogu ar sava vārda pirmo burtu, padarīsi dāvanu aploksni vēl personīgāku,” stāsta Indra.

Saldie prieki burciņā

Šī ir dāvana “divi vienā”! Praktiska burciņa, kas piepildīta ar kraukšķīgiem “Selgas” piparkūku burtiem, kurus jo īpaši novērtēs mazie burtotāji. 

Foto: Publicitātes foto

Indra norāda, ka šim nolūkam var izmantot dažādus traukus:

“Vari iegādāties speciālas burciņas ar Ziemassvētkiem raksturīgiem vāciņiem vai izmantot jebkuru glīta dizaina trauku, kas paredzēts pārtikas uzglabāšanai, bet šim nolūkam derēs arī parasta, reiz jau iztukšota, marinētu gurķu burka.”

Ja izvēlies vienkāršu burku, stiliste iesaka izgatavot tai īpašu vāciņu, izmantojot, piemēram, to pašu cepampapīru, kādu kokvilnas kabatas lakatiņu vai citu piemērota lieluma auduma gabaliņu, nobeigumā neaizmirstot arī par glītu lentes pušķi un pievienojot kādu kartīti ar sveicienu apdāvināmajam adresātam.

Ja dāvanu iecerēts likt zem eglītes, tad noteikti pievieno zīmīti vai uzlīmi ar adresāta vārdu. Zīmītes var iegādāties jau gatavas vai izgatavot pats, izmantojot biezāku papīru un papīra caurduri.

Ziemassvētku cukurotie “frī” kastītē

“Veikalos ir nopērkami dažādu krāsu papīra šķīvji un spīdīgas pamatnes kūkām. Šie priekšmeti var pārtapt par lieliskām turzām vai kastītēm. Tev atliek tikai izvēlies sev vēlamo krāsu un lielumu!” - tā Indra.

Foto: Publicitātes foto

Papīra vidū zīmē taisnstūri. Veido vertikālus iegriezumus līdz katram taisnstūra stūrim. Ja izvēlas kūkas pamatni, tad veido nelielus ieskrāpējumus ar adatu vai šķērēm redzamajā pusē, lai var vieglāk ielocīt malas. Tad ieloka garākos stūrus uz iekšu, bet sānu malas noloka uz priekšu. Izmanto karsto līmi, lai nofiksētu locījumu, un glīta kastīte ir gatava! Liek tajā zīdpapīru vai kaut vai to pašu cepampapīru un izkārto “Selgas” vafeļu rullīšus. Tie ir nopērkami ar dažādiem pildījumiem, bet Indra šoreiz izvēlējās kakao rullīšus ar krēma pildījumu. “Rezultātā iegūsi tādu kā Ziemassvētku frī kastīti, kas pildīta ar gardiem cepumiem. Ja vēlies, kastīti papildus vari arī izdekorēt ar uzlīmēm vai apsiet ar lenti.”

“Manuprāt, šādas gardas, mīļas un Ziemassvētku noskaņai atbilstošas dāvaniņas saņēmējus iepriecinās daudz vairāk nekā ierastās sveces vai ziepes, kas nereti tiek ieliktas kādā dziļākā atvilktnē un nolemtas aizmirstībai,” uzskata Indra Salceviča, novēlot visiem priecīgus un sirdsmīļus svētkus.

Lai top!

Raksts tapis sadarbībā ar Orkla Latvija.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu