Kā pagatavot caurspīdīgu buljonu galertam
Lai gaļas buljons būtu caurspīdīgs, pirms vārīšanas gaļa rūpīgi jānoskalo un uz 3-5 stundām pilnībā jāiemērc aukstā ūdenī. Pēc mērcēšanas gaļa vēlreiz jānoskalo, bet ādas viegli jāapskrubina ar nazi.
2. padoms: nolej pirmo buljonu
Nomērcēto gaļu liek lielā katlā ar ūdeni un karsē, līdz tā vārās, pēc tam nolej visu ūdeni un vēlreiz noskalo gaļu. Ir nepieciešams nomainīt ūdeni un arī katliņu izmazgāt, lai gādātu par buljona dzidrumu. Otrās vārīšanas laikā ir pastāvīgi jānosmeļ putas. Ūdenim katlā jābūt 2-5 centimetrus virs gaļas. Pēc tam, kad ūdens uzvārījies, samazini karstumu līdz zemākajam līmenim un vāri buljonu ar gaļu 5–6 stundas.
3. padoms: dārzeņus pievieno procesa beigu posmā
Sīpolus, burkānus un selerijas sakni pievieno buljonam vārīšanas beigās, un kopā ar tiem vāri apmēram stundu (arī uz mazas uguns). Garšvielas – sāli, lauru lapu un melno piparu graudus – pievieno pusstundu pirms vārīšanas beigām.
4. padoms: piparu graudi, nevis pulveris
Buljonam jāpievieno piparu graudiņi, nevis tie jāsamaļ, - vēl viens galerta caurspīdīguma noteikums.