Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Apēst vienu gurķi katru dienu - kāpēc?

Raksta foto
Foto: Valiik30/Shutterstock.com

Lai arī pašu dārzos ražas laiks vēl nav sācies, dārzeņus svaigus un gardus varam iegādāties jebkurā gada mēnesī, un tas ir jādara. Viens no iecienītākajiem dārzeņiem - gurķis. Kāpēc to iekļaut ikdienas ēdienkartē?

Apēdot vismaz vienu gurķi dienā, tas pozitīvi ietekmēs ādu, veicinās svara zudumu un mazinās tūsku. Dārzeņa sastāvā 95% ir ūdens un 5% šķiedrvielas, kā arī tas satur tartronskābi, kas novērš tauku veidošanos. Turklāt, lai sagremotu gurķi, organisms tērē vairāk kaloriju, nekā saņem no tā ēšanas, skaidro "Postimees".

Gurķu miza ir bagāta ar A, C un K vitamīnu, kā arī ar dzelzi, kāliju, fosforu, varu un magniju, kas uzlabo vielmaiņu, samazina cukura līmeni asinīs un attīra asinsvadus.

Zaļajā dārzenī ir arī serotonīns – prieka hormons, tāpēc ārsti iesaka gurķus iekļaut ēdienkartē vairāk, ja izjūtam apātiju un nogurumu. Lielisks graužamais, piemēram, skatoties kādu filmu.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu