Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Studentu pavārgrāmata: 14 lēti un vienkārši pagatavojami grūbu ēdieni

Raksta foto
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

Kārtīgs students ir mūžam izsalcis - gan pēc zināšanām, gan nereti arī pēc silta un sātīga ēdiena, jo studiju gados ne kuram katram ir rocība pusdienot smalkos krogos un kafejnīcās. Lai nāktu talkā, piedāvājam 14 grūbu ēdienus, kuru pagatavošanai būs nepieciešams tikai kāds katliņš vai panna, minimums piepūles un pavisam vienkārši produkti. Veseli ēduši, mīļie studenti!

Jāņem vērā, ka ir svarīgi pirms gatavošanas grūbas noskalot vairākos ūdeņos, līdz skalojamais ūdens ir dzidrs. Ja šis solis tiks izlaists, grūbu zupa vai putra iegūs duļķaini zilganu nokrāsu. 

Grūbu vārāmajam ūdenim pievieno 1/3 TK sodas, jo sārmainā vidē graudaugi un pākšaugi kļūst mīkstāki un ātrāk pagatavojami,

turklāt soda vārīšanas laikā izreaģē, neatstājot nekādu ietekmi uz ēdiena garšu.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu