Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vienkārši: kā vieglāk pagatavot pankūku mīklu bez kunkuļiem

Raksta foto
Foto: kariphoto/Shutterstock.com

Protams, blenderis un mikseris visu smago darbu var paveikt tavā vietā, bet ja nu tāda nav pie rokas? Ja mājinieki guļ saldā miegā un šīs modernās ierīces darbināt nav vēlams? Ir variants, kas ļauj izvairīties no kunkuļiem mīklā!

Viss vienkārši - klasiski pankūkām nepieciešamās sastāvdaļas ir milti, cukurs, sāls, olas un piens. Vēl kādā receptē cepamais pulveris, šķipsna sodas. 

Ierastā metode ir sakult olas ar cukuru, sāli, pieliet pienu, tad likt miltus un visu kult, līdz vienmērīga mīkla. Te arī ir tā vieta, kad var parādīties kunkuļi, ja roka nav īpaši veikla.

Ko darīt? Sausās sastāvdaļas samaisi atsevišķi, slapjās atsevišķi. Un te svarīgākais:

Nevis pievieno sausās pie slapjajām, bet otrādi un ļoti pakāpeniski.

Jā, sākumā masa būs bieza, grūti maisāma, bet fakts, ka milti palēnām kārtīgi izmirkst, ļauj mīklai būt vienmērīgai, bez kunkuļiem.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu