Lai kārdinoši brūnas un gardas: kā trūkst bālām un neizteiksmīgām pankūkām? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Viktoria Hodos/Shutterstock.com

Dažām saimniecēm un saimniekiem plānās pankūkas izdodas kārdinoši brūnas un tādas pamatīgas, citām - bālas un plānas. Tie, kam patīk visu gatavot "uz aci", ne vienmēr izdodas pagatavot plānās pankūkas, izmantojot pienu tā, lai būtu gan skaisti, gan garšīgi. Ja pankūkas ir bālas un garša īsti ne šis, ne tas, var teikt tikai vienu: kaut kā trūkst. Skaidrojam, kas tas varētu būt.

Kā pagatavot pankūkas no mīklas ar pienu

Tas, ka pirmā pankūka izjūk, salīp un uztaisa vēl visādus pigorus uz pannas, nebūt nenozīmē, ka visas pārējās pankūkas lemtas tādam pašam liktenim. Viens no galvenajiem noteikumiem pankūku pagatavošanai ar pienu ir labi uzkarsēta panna, ieziesta ar taukvielām. Ja tas nav izdarīts, tad pankūkas būs garantēti bālas, bet, ja šīs darbības paveiktas, bet rezultāts tāds pats, jāmeklē citi vaininieki.

Foto: Ben_Kerckx/Pixabay.com

Olas

Jo vairāk olu, jo lielāka iespēja iegūt gardas pankūkas. Lielākajai daļai maizes izstrādājumu patīk, ja tiem ir pēc iespējas vairāk olu. Secinājums: ja pankūkas ir bālas, tad jāpievieno vēl kāda ola.

Optimālā attiecība ir 3 olas uz 500 ml piena.

Piens

Piena nepietiekamības vai piena atšķaidīšanas ar ūdeni dēļ pankūkas kļūst plānas un bālas. Pankūkas biežāk pielīp pie pannas un saplīst. Patīkama zelta nokrāsa parādīsies, ja mīklai izmantots pietiekami daudz piena istabas temperatūrā.

Cukurs

Mīklai allaž pievieno šķipsniņu sāls, bet mēs pavisam izlaidām cukuru... Saldā komponenta trūkums noved pie pankūku bāluma. Un, ja mīkla vēl nav gatavota ar pienu, bet ūdeni, tās vēl būs arī liesas un bezgaršīgas.

Taukvielas

Lai paspilgtinātu garšu un pankūku izskatu, eļļas vietā iesaka izmantot sviestu vai eļļas un sviesta sajaukumu.

Foto: Ja Het/Shutterstock.com

Neatpūtināta mīkla

Plāno pankūku mīklai vienmēr būtu jāļauj atpūsties. Vismaz 5 minūtes, optimāli 30. Maisīšanas laikā miltos esošās cietes molekulas absorbē šķidrumu. Kad mīkla atpūšas, tā kļūst biezāka. Nesteidzies šķidrai mīklai pievienot miltus, ļauj tai kādu laiku nostāvēties, pēc pāris minūtēm vēlreiz samaisi mīklu, un redzēsi, ka tā ir kļuvusi biezāka. Ja mīklai neļauj atpūsties, pankūkas var būt cietas un vizuāli nepievilcīgas.

Sastāvdaļu sajaukšana

Sajaucot mitrās un sausās sastāvdaļas, sāk izdalīties lipeklis. Un, jo ilgāk mīkla tiek sajaukta, jo vairāk lipekļa turpina attīstīties. Ilgas mīklas kulšanas rezultāts būs cietu pankūku kaudze, nevis skaisti zeltainu un gaisīgu, par kādām tu sapņoji. Izmēģini šo padomu: mīkla jāmaisa, līdz mitrās un sausās sastāvdaļas ir sajaukušās un vairs nav redzami sausi milti, tad vēl mazliet, lai atbrīvotos no lielajiem kunkuļiem.

Receptes iedvesmai:
 

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu