Itālija un izsmalcināti konditorejas izstrādājumi ir savienojums, kas nerada nekādas šaubas. Vizuāli, lai arī cik dīvaini tas liktos, vairāki no tiem, piemēram, kanoli, daudziem atgādina dzimumorgānu. Bet, lai gan mūsdienās tas kādam liek ķiķināt, šo saldumu izcelsme ir saistīta ar nopietnām un senām tradīcijām.

Neapolē pica, Romā – makaronu ēdiens cacio e pepe, bet Sicīlijā - kanoli. Neapšaubāmi, Itālijas slavenākais deserts, kanoli ar lepnumu tiek tirgots gandrīz katrā Sicīlijas kafejnīcā un konditorejas bodītē, tos godina arī salas oficiālajā tīmekļa vietnē un ir iemūžināti filmā The Godfather ar slaveno rindiņu "Atstāj ieroci, paņem kanoli".

Ja kādreiz esi redzējis kanoli un nodomājis “jā, tas izskatās pēc TĀ”, tu neesi vienīgais. Iecienītais Sicīlijas saldums patiešām atgādina fallu un tam ir labs iemesls.

Leģenda vēstā, ka Sicīlijas pilsētā Kaltanisetā arābu valdīšanas laikā, sieviešu harēms radīja kārumu – ceptu, cauruļveida formas mīklas izstrādājumu, kas gatavots no miltiem, cukura un sviesta, pildīts ar saldu un krēmīgu rikotas sieru, lai cildinātu viņu emīra vīrišķību.

Lai arī tieši šo leģendu pierādīt nevar, rakstisku apliecinājumu trūkuma dēļ, erotisko konditorejas izstrādājumu jēdziens meklējams gadsimtu senā pagātnē.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest