100 kg pārtikas miskastē no viena iedzīvotāja: kāpēc tik daudz aiziet zudumā? (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: szefei/Shutterstock.com

Statistika ir skarba - viens Latvijas iedzīvotājs gada laikā izmet vismaz 100 kilogramus pārtikas. Vienai mājsaimniecībai šāda izšķērdība gadā izmaksā aptuveni 500 eiro.

Kāpēc tā notiek? Iedzīvotāji vienkārši pērk pārāk daudz, vēsta TV3 Ziņas.

Kā skaidro atkritumu apsaimniekotāja "CleanR" valdes loceklis Guntars Levics, jo mazāk mēs pirksim, jo mazāk izmetīsim, jo mazāki būs atkritumu rēķini un nebūs jādomā par jaunu atkritumu poligonu atvēršanu.

Uz atkritumu konteineru visbiežāk tiek nestas ogas, dārzeņi un piena produkti.

Pētījuma centra "SKDS" direktors Arnis Kaktiņš norāda, ka ir vērojama ļoti cieša saistība starp vecumu un attieksmi pret pārtiku. Gados jaunāki cilvēki pārtiku izmet mazāk apdomīgi, savukārt vecāki cilvēki rod veidus, kā veiksmīgāk izlietot.

Daļa ēdiena sabojājas nepareizas uzglabāšanas dēļ, cita daļa - jo vienkārši pagatavojam par daudz.

Ko darīt lietas labā? Apdomīgāk plānot iepirkumus, gatavot mazākas porcijas, izmantot saldētavu. 

Vairāk skaties video:

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu