3 metodes veiksmīgai banānu saldēšanai (2)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Adriana Marteva/Shutterstock.com

Nav noslēpums, ka banāni, ja tos nepareizi uzglabā vai iegādājas ļoti, ļoti gatavus, ātri vien paliek brūni un, ja laicīgi nenotiesā, - ir jāizmet. Nepieļauj to un, ja esi iegādājies vairāk, nekā spēj apēst vai pagatavot, - sasaldē.

Saldē veselus

Atbrīvo banānus no mizas, uzliec uz kāda virtuves dēlīša vai trauka, ko var droši ievietot saldētavā, un ļauj aukstumam izdarīt savu darbu. Kad banāni kārtīgi sasaluši, tad pārvieto tos speciālajos maisiņos vai kastītēs ilgstošai uzglabāšanai. Saldētos banānus ieteicams izlietot sešu mēnešu laikā. Lai neaizmirstas - uzraksti uz katra iepakojuma datumu.

Kā notiesāt?

Šos vislabāk ir apēst, kādi nu tie ir pēc atlaidināšanas, vai izmantot receptēm, kur tie nepieciešami veseli, piemēram, banānu maizēm, kurās augšpusē vai apakšā liek veselus vai gareniski uz pusēm pārgrieztus banānus. Atlaidini ledusskapī un izlieto uzreiz!

Saldē sagrieztus

Lai saldētavā ieekonomētu vietu, ja vien nav kāds īpašs nolūks, kāpēc nepieciešami veseli banāni, pirms saldēšanas sagriez tos ripiņās. Tālākā gaita neatšķiras no iepriekšējās - sasaldē, izklājot ripiņas vienā kārtā, un, kad sasalušas, ber kastītēs vai maisiņos.

Kā izmantot?

Lieliski piemēroti smūtiju, kokteiļu un bezgrēka saldējumu jeb "naiskrīmu" ("nice cream") pagatavošanai. Šādi tos izmantojot, augļi nav jāatlaidina, izmanto saldētus.

Izmanto arī tos, kas jau sākuši brūnēt

Nomizo banānus un saspaidi tos ar dakšiņu biezenī. Ieteicams biezeni uzreiz sadalīt nelielās porcijās vienai reizei. Pacenties parūpēties par to, lai trauciņā nav gaisa. Ērtāk izvēlēties maisiņus, jo tos būs vieglāk izkārtot saldētavā, ietaupot vietu. Atzīmē uz katra maisiņa, cik banānu tajā ir iekšā, lai, kad nepieciešams, jau zini esošo daudzumu.

Kā izmantot?

Biezenis ir lielisks kēksu, maižu un citu konditorejas izstrādājumu gatavošanai, kur jāizmanto banāns, bet tas jāsastrādā smalkāk.

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu