Cik daudz krabju gaļas ir krabju nūjiņās? (8)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Poring Studio/Shutterstock.com

Krabju nūjiņas ir ļoti iecienīts produkts. Šķiet, katrs kaut reizi mūžā ir ēdis krabju nūjiņu salātus, kāds tin lavašā, cits notiesā tāpat. Bet cik daudz krabju gaļas ir krabju nūjiņās?

Krabju nūjiņas ir lielisks mārketinga triumfa piemērs! Patiesībā tajās nav ne grama īstas krabju gaļas. Produkts ir pilnīgs krabju gaļas aizstājējs, kas tikai pēc garšas to aptuveni atgādina. Visa pamatā ir malta zivju gaļa, precīzāk, pasta, ko dēvē par surimi. Visbiežāk izmanto mintaja zivs gaļu, nereti arī heka.

Krabju nūjiņu sastāvs

Tātad skaidrs ir tas, ka krabju nūjiņām ar krabi kopīgais ir vien reizēm krāsas, kādās ir šie produkti, un nelielas garšas nianses.

Arī mēs izpētījām vairāku krabju nūjiņu iepakojumu etiķetes. Protams, krabja gaļu mēs neatradām, kas nu jau vairs nav nekāds pārsteigums un noslēpums, surimi - lūk, dominējošais produkts. Interesanti gan, cik ļoti mainīgs ir surimi daudzums šajās nūjiņās, jo mūsu apskatītajos produktos tas svārstījās no 28 līdz 52 procentiem, protams, arī cena mainījās - jo vairāk zivju gaļas, jo augstāka produkta centa.

Kas veido atlikušos procentus?

Ūdens, ciete, virkne dažādu stabilizatoru, olu baltumi, sāls, cukurs, krāsvielas, krabju garšas un smaržas piedevas.

Vairāk par krabju nūjiņu rašanās vēsturi un vai tās ieteicams lietot uzturā, lasi ŠEIT.

Komentāri (8)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu