Ledusskapī pareizi uzglabāti, zaļumi nezaudēs sulīgumu, reibinošo aromātu un lieliskās garšas īpašības pat 2-3 nedēļas.
Metode ar zaļumu kātu apgriešanu
No tirgus vai dārza pārnesto zaļumu buntes vispirms rūpīgi jāpārskata – bojātās daļas nogriež. Pēc tam zaļumus kārtīgi noskalo zem vēsa ūdens strūklas, liek aizvākojamā plastmasas vai stikla traukā un pārlej ar vēsu ūdeni. Uz nakti trauku ievieto ledusskapī.
Trauku izņem no ledusskapja, ūdeni nolej, ar asu nazi apšņikā zaļumu kātus – tos var salikt aizskrūvējamā stikla burciņā vai ievietot vairākkārt aiztaisāmā maisiņā un ievietot saldētavā, lai izmantotu buljoniem, zupām un sautējumiem. Vēl viens variants –
zaļumu kātus var sasmalcināt, sabērt formiņās, kas paredzētas ledus saldēšanai, pārliet ar eļļu un likt saldētavā.
Nākamajā dienā kubiņus izņem no ledus formiņas, saber piemērotā konteinerā vai maisiņā un liek atpakaļ saldētavā. Ziemā katrs aromatizētais eļļas kubiņš ir uzreiz gatavs lietošanai uz pannas vai pievienošanai sautējumiem, vai citiem ēdieniem.
Aizvākojamo trauku izklāj ar uzsūcoša materiāla dvielīti vai vairākās kārtās salocītu marli, saliek traukā zaļumus, cenšoties tos nesablīvēt pārāk cieši. Trauku aizvāko un uzglabā ledusskapī, izmantojot zaļumus pēc nepieciešamības turpmākās 2-3 nedēļās.