Kas vērtīgs mellenēs, un kāpēc mēs no tā visa saņemam tikai daļu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: andrew welch/unsplash.com

Mellenes ir ne vien skaistas un gardas, bet arī ļoti veselīgas ogas. Meža mellenes smalkākas un izklaidējoši krāso mēles, bet krūmu mellenes lielas un elegantas. Ka šajās ogās vērtīgs un kāpēc mēs saņemam tiki daļu?

Augstā silīcija satura dēļ, šo ogu baudīšana uzlabo matu, ādas un nagu stāvokli, kā arī palīdz stiprināt kaulus un saglabāt locītavu kustīgumu, vēsta portāls "Postimees". Mellenēs ir arī daudz dzelzs, joda, mangāna un antioksidantu. Un mirtīns, kas arī ogās atrodams, pazemina cukura līmeni asinīs.

Cilvēka ķermenis gan asimilē tikai daļu no mellenēs esošajām vērtīgajām vielām, jo to smalkā sēklas gandrīz netiek sagremotas. Bet tieši tās satur vēl virkni vērtīgo vielu - omega taukskābes, pektīnus, polifenolus, antioksidantus un hlorogēnskābi.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu