Šefpavāra Māra Astiča divas iecienītākās gaļas marinādes un īpašā tomātu mērce

Ilustratīvs attēls FOTO: Kirienko Oleg/Shutterstock.com

Ik gadu gaļu marinē pēc vienas un tās pašas receptes? Varbūt ir laiks izmēģināt ko jaunu? Restorāna "FERMA" šefpavārs Māris Astičš iesaka divas lieliskas marinādes un dalās ar īpašu mērces recepti, ko kā pats saka: "var ēst karotēm."

Māra Astiča iecienītākās cūkgaļas šašlika marinādes un īpašās mērces recepte

Klasiskā sīpoli marināde: 1 kilograms cūkgaļas kakla karbonādes, 1 kilograms sīpolu, piecu piparu maisījums, nedaudz sāls, svaigs timiāns un rozmarīns

Jaudīgā adžikas marināde: cūkgaļas kakla karbonāde, kefīrs, adžika, sīpols.

Īpašā mērce, ko karotēm var ēst: 400 g tomātu mērces, mazā burciņa adžikas, daudz sakapātu pētersīļu, lociņu, koridandra, var pievienot arī lakšu kātus, sarkanais sīpols, ķiplociņš un kaperi.

Ja negribas izmantot veikala tomātu mērci, var aizstāt ar nomizotu un sagrieztu svaigu tomātu – rezultātā iegūs svaigu tomātu salsu.

Padomus no šefpavāra par grilēšanu, dažādām gaļām, marinādēm un ieteicamo gaļas daudzumu, lai pietiktu visiem, lasi ŠEIT

Uz augšu
Back