Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Ūdens: no krāna vai pudeles, gāzēts vai negāzēts. Kuru izvēlēties?

Raksta foto
Foto: Julija Sapic/Shutterstock.com

Ūdens jādzer visu gadu, katru dienu - tas ir skaidrs. Bet vēl vairāk tas nepieciešams tieši vasaras mēnešos, kad gaisa temperatūra ir augstāka. Kuru ūdens veidu labāk izvēlēties, lai veldzētu slāpes, – gāzēto, negāzēto, no krāna vai akas?

Sertificēta uztura speciāliste Baiba Grīnberga stāsta raidījumam "Pārtikas revidents", ka saviem pacientiem vienmēr iesaka

izvēlēties tīru ūdeni bez garšām, jo papildinātajos dzērienos var būt pievienots cukurs un pat dažādi konservanti.

Ja cilvēks dienā izdzer pusotru vai divus litrus ūdens, katru dienu papildus uzņemt šos konservantus un krāsvielas esot lieki.

Dzert gāzētu vai negāzētu ūdeni – tā ir katra paša izvēle.

Cilvēki bieži jauc jauc gāzētu ūdeni un mineralizētu ūdeni.

Mineralizētie ūdeņi ir sāļie ūdeni, kuriem ir augsts minerālvielu saturs, piemēram, daudz nātrija un citu minerālvielu, kas dod sāļo garšu. Ar šādiem ūdeņiem aizrauties noteikti nevajadzētu, jo tādā veidā iespējams ātri pārdozēt, piemēram, nātriju savā uzturā,” brīdina uztura speciāliste.

Ja ir kādas bažas, izvēloties ūdeni no krāna vai akas, tad uztura speciāliste iesaka veikt laboratoriskos izmeklējumus, lai uzzinātu, vai šajā ūdenī ir vai nav kāds mikrobioloģiskais piesārņojums.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu