Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Pieci padomi, ja vēlies izcept gardas biezās pankūkas

Arī gardas receptes!
Foto: Darya T/Shutterstock.com

Biezās pankūkas var būt visdažādākās - ar kefīru, ar biezpienu, papildinātas ar augļiem, rauga. Lai kuras izvēlies, ir daži nosacījumi, kas ir būtiski, lai biezās pankūciņas allaž izdotos.

Kas jāņem vērā, lai biezās pankūkas izdotos?

1. Beramās sastāvdaļas jācenšas pēc iespējas precīzāk nomērīt - ideāli tomēr būtu izmantot svarus, jo no sastāvdaļu proporcijām ir atkarīgs galarezultāts.

2. Milti jāizsijā, lai pankūkas gaisīgākas.

3. Ja izmanto kefīru, tam jābūt vismaz istabas temperatūrā. Patiesībā to var pat nedaudz uzsildīt.

4. Kontrolē mīklas biezumu. Miltus var izmantot visdažādākos, tomēr mīkla nedrīkst būt šķidra, tad par biezām un gaisīgām pankūkām var aizmirst.

5. Pankūkas nevajag cept uz lielas uguns. Tā kā tās ir gana biezas, jāļauj, lai karstums iziet cauri visai mīklai, citādi ārpuse apdeg, bet vidus jēls.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu