14 Rīgas terases, kuras šovasar jāapmeklē katram gardēdim

Foto: Publicitātes foto / LNMM
TVNET
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Kura restorāna terasē nobaudāmas izsmalcinātākās austeres? Kurā kafejnīcā - gardākie Cēzara salāti ar garnelēm? Kurā krodziņā var mieloties ar tortes izmēra burgeru? Kurā lokālā veldzēties ar Rīgā labāko Aperol Spritz? Un no kuras terases paveras galvu reibinoši panorāmas skati uz Vecrīgas jumtiem?

Lai aiztaupītu liekas pūles tiem, kas pilsētā vēlas izbaudīt visus vasaras jaukumus, mēs izpētījām 27 Rīgas terašu ēdienkartes un noskaidrojām atbildes uz aktuālajiem sezonas jautājumiem. Uzzinājām, ka ne visās terasēs galdiņus iespējams rezervēt. Dažviet nav noteikts, cik ilgi apmeklētāji drīkst sēdēt pie galdiņa, bet ir terases, kuras apmeklējot jārēķinās, ka ieturēt maltīti un baudīt skaistos skatus varēs vien pāris stundas.

Pagājušajā nedēļā iepazinām pirmās 13 restorānu, kafejnīcu un bāru terases, kas jau gaida apmeklētājus, bet šodien atklāsim vēl 14 Rīgas pērles un to īpašos piedāvājumus sezonas ēdienkartēs.

1. Restorāns “Buržujs” Berga Bazārā

“Darbu atsākām jau pirmajā dienā, kad valstī tika atcelti ierobežojumi. Šogad mūsu terase ir paplašināta – pie 14 galdiņiem, ievērojot visas noteiktās prasības, var sēdēt 56 personas,” stāsta “Buržuja” saimnieks Gaitis Burba. Viņš norāda, ka publiski neesot noteikts laika limits tam, cik ilgi viesi var ieturēt maltīti pie galdiņa, bet būtu vēlams iekļauties 2,5 stundās. Galdiņu ir ieteicams telefoniski rezervēt jau iepriekš.

Foto: Publicitātes foto

"Buržuja" ēdienkartes īpašais trumpis nemainīgi ir austeres. “Šosezon mums ir deviņas dažādas austeres no Francijas un Īrijas,” norāda Burba. Restorāna saimnieki, iedvesmojoties no ceļojumiem, ēdienkartē pa laikam ievieš dažādus jauninājumus. Pēdējais pienesums ir no Spānijas saulainā krasta – svilināta tunča salāti ar marinētu fenheli un avokado.

Ēdienkarte ir neliela, bet sabalansēta, ar uzsvaru uz sezonalitāti un izejvielu kvalitāti. Brokastīs tiek piedāvātas plaucētu olu izvēles, kārdinošas uzkodas un salāti. Pamatēdienos – āte, astoņkājis, liellopa steiks, pīles krūtiņa, izcili tīģergarneļu un strausa gaļas burgeri, veģetāriešiem – baraviku risoto. Un, protams, klasiski deserti. “Pie mums var baudīt arī labākos saldējumus un sorbetus no “Skrīveru mājas saldējums” un “Bliss Gelato”.

Adrese: “Berga Bazārs”, Dzirnavu iela 84, Rīga.

Darba laiks: pirmdienās – slēgts; no otrdienas līdz piektdienai 12.00 – 21.00; sestdienās 10.00 – 21.00; svētdienās 10.00 – 18.00.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 29343355.

2. “Valtera restorāns” Vecrīgā

No 20. maijā apmeklētājus klusā Vecrīgas ieliņā gaida arī “Valtera restorāna” terase. “Šobrīd terasē pieejami pieci galdiņi. Apmeklētājiem jārēķinās, ka ļoti sliktos laika apstākļos nestrādāsim. Galdiņus iespējams rezervēt telefoniski, e-pastā vai “Facebook”, bet ceram, ka plānu maiņas gadījumā viesi mūs par to korekti informēs,” informē restorāna īpašnieks Valters Zirdziņš.

Foto: Publicitātes foto

Viesiem nav noteikts konkrēts laika limits, bet, ieturot maltīti, ieteicams iekļauties 2-2,5 stundu intervālā.

“Valtera restorāna” ēdienkartē uzsvars vienmēr ticis likts uz garšas jaudu mūsdienīgā izpildījumā, sezonalitāti un, protams, vietējās izcelsmes produktiem. Ēdienkarte nav liela, bet svaiga, ļoti sezonāla un atspoguļo Valtera īpašo rokrakstu: zandarts zīdaini krēmīgā vīna mērcē, sulīga paipala ar sēņu risoto, baltie sparģeļi ar kazas sieru un cigoriņiem, desertā klasisks kafijas krēms ar neparastām piedevām – lūk, neliels ieskats sezonas aktualitātēs.

Adrese: Miesnieku iela 8, Rīga.

Darba laiks: pirmdienās, svētdienās – slēgts; no otrdienas līdz sestdienai 12.00 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 29 529 200.

3. Kafejnīca “Cabo Cafe” Mežaparkā

Mežaparka sirdī atrodas “Cabo Cafe”, no kuras terases paveras burvīgs skats uz Ķīšezera plašumiem. Kafejnīcas vadītājs Ģirts Grunte informē, ka šobrīd, ņemot vērā epidemioloģiskās prasības, “Cabo Cafe” terasē pie galdiņiem vienlaikus var atpūsties 76 apmeklētāji. Viesiem nav noteikts uzturēšanās laika limits. Galdiņus ir iespējams iepriekš rezervēt mājas lapā.

“Mēs lepojamies, ka ēdienkartē gandrīz visi produkti ir svaigi un, cik iespējams, iepirkti no Latvijas ražotājiem un audzētājiem. Šobrīd mūsu šefpavārs Ernests Šustiņš vēl strādā pie jaunās sezonas ēdienkartes, kas jau drīzumā tiks prezentēta apmeklētājiem. Gaidot vasaras vēsmas, viesus aicinām nobaudīt jau iecienītos “grāvējus”, piemēram, Cēzara salātus ar garnelēm un Aperol Spritz,” vēsta Grunte.

Adrese: Roberta Feldmaņa iela 8a, Rīga.

Darba laiks: no otrdienas līdz ceturtdienai 12.00 – 21.00; no piektdienas līdz svētdienai (ieskaitot) 11.00 – 21.00

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 28 639 556.

4. Ģimenes restorāns “Hercogs” Mārupē

Šobrīd restorāna terasē drīkst uzturēties līdz pat 40 cilvēkiem. Telefoniski tiek pieņemta galdiņu rezervācija. Viesi drīkst sēdēt pie galdiņa bez laika ierobežojuma.

Foto: Publicitātes foto

“Pie mums ir nobaudāmi lieliski liellopa gaļas burgeri, baltā aukstā zupa ar tīģergarnelēm, tunča tartars, tītara fileja tvaicēta baltvīnā,” - ieskatu sezonas ēdienkartes piedāvājumā sniedz “Hercoga” pārstāvji.

Adrese: Vītiņu iela 4, Mārupe, Rīga.

Darba laiks: katru dienu 11.00 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 29106538.

5. Krodziņš “Vecais Pēteris” Purvciemā

“Terasē esam izvietojuši 18 galdiņus. Teorētiski sanāk 76 sēdvietas. Galdiņu ir iespējams rezervēt caur aplikāciju “Koalendar”. Pirmajā darba nedēļā rezervēt galdiņu bija iespējams tikai līdz divām stundām, jo pieprasījums bija ļoti liels, turklāt arī vasarīgi siltie laikapstākļi bija terasēm ļoti pateicīgi. Šobrīd joprojām pieņemam rezervācijas, bet jau bez laika ierobežojuma,” stāsta krodziņa īpašnieks Edgars Podziņš.

Foto: Publicitātes foto

“Vecā Pētera” īpašais trumpis ir lielais izaicinājuma burgers, kas ir krietnas tortes izmērā. “Vasarā papildinām savu ēdienkarti arī ar šašlikiem un auksto zupu. Šobrīd šie abi ēdieni ir ļoti pieprasīti, jo tie, gluži kā pirmais pērkons, ir kā vasaras vēsma.”

Adrese: Ūnijas iela 76, Rīga.

Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai 16.00 – 21.00; sestdienās un svētdienās 12.00 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit.

Ēdienkarti iespējams aplūkot te.

Telefons uzziņām: 24991717.

6. Restorāns “Gutenberga terase” Doma laukumā

“Gutenberga terases” viesi var baudīt Vecrīgas jumtu panorāmas skatus.

Foto: Publicitātes foto

“Esam atsākuši darbu no 9. maija. Starp galdiem ir izvietotas starpsienas, tādēļ, ievērojot valstī noteiktos distancēšanās noteikumus, varam uzņemt līdz 30 personām. Nekādus laika limitus neesam noteikuši, gribam, lai viesi var nesteidzīgi baudīt vakaru. Tiesa gan, galdiņus vēlams rezervēt iepriekš – telefoniski vai mūsu mājas lapā caur TableIn rezervēšanas sistēmu,” vēsta restorāna "Gutenberga terase" direktors Sandis Solims.

“Esam sākuši ar samērā īsu, saprotamu ēdienkarti. Šobrīd lielāko daļu ēdienu, tai skaitā veģetāros, gatavojam uz grila. Un, kā vienmēr, priekšroku dodam vietējiem ražojumiem, bet atbalstām arī to, ko mums dod pasaules okeāni.”

Adrese: Doma laukums 1, Rīga.

Darba laiks: katru dienu 13.00 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 67211776.

7. Kafejnīca “Pagalms” kanālmalā

Romantiskā, simtgadīgu koku noēnotā “Pagalma” terase atrodas vienā no senākajiem Rīgas parkiem. Terases ietilpība – 70 apmeklētāji. Galdiņus iespējams iepriekš rezervēt. Nav noteikts laika limits, cik ilgi apmeklētāji drīkst aizņemt vienu galdiņu.

Foto: Roberts Āboltiņš

“Kūkas un dzērieni ir pieejami katru dienu, bet sezonas ēdienkarte šobrīd vēl tikai top un tiks izziņota 1. jūnijā. Pagaidām apmeklētājiem ik dienu pieejama kāda zupa vai salāti un pamatēdiens,” informē kafejnīcas saimniece Laura Zvejniece.

Adrese: Kronvalda bulvāris 2B, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 12 līdz 20.

“Facebook” lapa šeit

Telefons rezervācijām: 25642030.

8. Bistro “LIDO Vērmanītis” pie Vērmanes dārza

“Vērmanīša” terase, kurā var baudīt maltīti, veroties uz vasarīgi zaļo Vērmanes dārzu, atsāka darbību 7.maijā, kolīdz valdība pastiprinātos drošības apstākļos lēma ļaut atsākt sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārpus telpām. Terases ietilpība ir 20 sēdvietas. Galdiņu rezervēt iepriekš nav iespējams.

Foto: Publicitātes foto

“Nav noteikts laika limits, cik ilgi apmeklētāji pie viena galdiņa drīkst ieturēt maltīti, taču jāsaka, ka terases nav atvērtas ar domu sēdēt un pulcēties, bet gan ir rasta iespēja klientiem mierīgi, bez steigas ieturēt maltīti uz vietas uzņēmuma āra terasē. Arī likums nosaka, ka terasēs jāpaēd un jādodas prom. Ārā neviens, protams, netiek dzīts, taču mēs uzticamies arī mūsu klientu atbildības sajūtai un pareizai likuma izpratnei,” norāda “LIDO” pārstāve Agnese Lemša.

Šobrīd ēdienkartē līdzās LIDO klasikai – šašlikiem, kotletēm, gardajiem ceptajiem kartupeļu salmiņiem, salātiem, pankūkām, desertiem un citiem labumiem - atrodami arī svaigi un gardi pavasara ēdieni. “Sortimentā ir atgriezusies aukstā biešu zupa, kas ir īstena vasaras vēstnese. Klientus priecē arī kraukšķīgie mazsālītie gurķīši. Par pavasari mūsu ēdienkartē liecina arī spinātu ēdieni, kā arī lieliskais un atsvaidzinošais jaunums – ogu un augļu smūtiji.”

Adrese: Elizabetes iela 65, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 11 līdz 21.

Mājas lapa šeit.

Telefons uzziņām: 28661642.

9. Vīna bārs “Tinto” pie “Splendid Palace”

“Tinto” terase ir kā radīta laiskai vasaras izbaudīšanai urbānā vidē pašā Rīgas centrā – ar gardām uzkodām, vīnu, kafiju un lielisku skatu uz pilsētu. Vīna cienītāju iecienītajā terasē šobrīd dzīves jaukumus vienlaikus var baudīt 30 viesi.

Foto: Publicitātes foto

“Apmeklētāju ērtībai esam uzstādījuši sildītājus, lai viesi mūsu labākos vīnus varētu malkot siltā un sausā terasē. Galdiņu bez papildu samaksas var rezervēt telefoniski. Maltītes laiku viesiem neierobežojam. “Tinto” vienmēr bijis slavens ar savām tapām un salātiem, bet piedāvājumā ir arī citi gardumi!” vēsta bāra pārstāvis Artūrs.

Adrese: Elizabetes iela 61, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 12 līdz 21.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 67289085.

10. Restorāns “Pētergailis” Rīgas sirdī

Vasaras baudītājiem ir atvērta arī restorāna “Pētergailis” terase. “Kaut atrodamies pašā Vecrīgas sirdī, uz mūsu terases var baudīt mierpilnu, nesteidzīgu maltīti un lieliskus skatus, kas paveras uz Pēterbaznīcu un Sv. Jāņa baznīcu. Pašlaik neesam noteikuši ierobežotu laiku, ko viesi var pavadīt pie galdiņa, jo plūsma nav tik liela,” stāsta restorāna pārstāvis Armands Rubīns.

Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā noteiktos ierobežojumus, maksimālā terases ietilpība ir 27 personas. Galdiņu ir iespējams rezervēt pa telefonu vai mājas lapā.

“Ēdienkartē cenšamies pārsvarā iekļaut Latvijā audzētus produktus, ievērojot arī sezonalitāti. Ēdienkarte ir pietiekami plaša, lai katrs viesis atrastu sev kāroto. Cenšamies piedāvāt vietējos produktus - Burtnieku zandartu, Sidrabjēra gaļu, Kalnienas sparģeļus utt.”

Adrese: Skārņu iela 25, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 12 līdz 21.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 67212888.

11. Lokāls “Bāka” uz Stabu un Tērbatas ielu stūra

“Uz katras no mūsu divām terasēm šobrīd drīkst atrasties līdz 13 cilvēkiem Nav noteikts laika limits, cik ilgi apmeklētāji drīkst sēdēt pie viena galdiņa, bet lielā pieprasījuma dēļ rezervācijas šobrīd nepieņemam,” stāsta “Bākas” uzraugs Zigmārs Vēvers.

Foto: Publicitātes foto

“Apmeklētāji novērtē mūsu darbdienu pusdienu piedāvājumu – klasisku virtuvi, kuru raksturo dažādi tautā iemīļoti gardi un sātīgi ēdieni. Porcijas pie mums ir lielas un apkalpošana raita. Savukārt pārējā laikā mūsu klienti ir iecienījuši vieglas uzkodas pie dzērieniem, piemēram, Cēzara salātus ar lasi. No bāra sortimenta nepārspēts līderis jau otro sezonu ir Aperol Spritz kokteilis. Kā dzirdēts no atsauksmēm – labākais Rīgā,” apgalvo Vēvers.

Adrese: Tērbatas iela 54, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 12 līdz 21.

“Facebook” lapa šeit

Telefons uzziņām: 63 319 585.

12. Kafejnīca “Annas dārzs” Pārdaugavā

“Annas dārza” terasēs apmeklētājiem ir burvīga iespēja pavisam netālu no Rīgas centra nesteidzīgi pasēdēt zaļā dārzā ar skatu uz Daugavu. “Šobrīd, ievērojot visus valstī noteiktos likumus, lietainā laikā ir pieejami 9 galdiņi, saulainās dienās - 21 galdiņš. Apmeklētājiem nav noteikts laika limits, bet noteikti iesakām galdiņu rezervēt iepriekš, zvanot rakstot mums feisbukā, instagramā vai e-pastā annas.darzs@gmail.com,” stāsta “Annas dārza” pārstāve Edīte Bičkova.

Foto: Publicitātes foto

“Katru darbdienu no pulksten 11.30 līdz 15.30 mēs gaidām pusdienotājus. Vakaros darbojas ēdienkarte, kurā katrs sev atradīs kaut ko garšīgu, tostarp ir arī vegāniskās opcijas. Brīvdienās 11.30 – 14.30 rīkojam daudzu gardēžu iecienītos brančus, galdus noklājot ar dažnedažādiem kārdinošiem labumiem.”

Adrese: Mūkusalas ielā 44, Rīga.

Darba laiks: katru dienu 11.30 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit

Telefons rezervācijām: 28822608.

13. “Tex Mex republic” Dzirnavu ielas pagalmā

Šī vieta ir kā radīta tiem, kas vēlas svešinieku acīm slēptā Rīgas centra pagalmā izbaudīt Meksikai raksturīgas noskaņas un garšas.

Foto: Publicitātes foto

“Tex Mex republic” terase darbību atsākusi tikai 21. maijā. Tās ietilpība ir 62 sēdvietas. Galdiņu iespējams rezervēt telefoniski, kā arī rakstot “Facebook” lapā vai sūtot e-pastu uz pagrabins@texmex.lv.

“Tex Mex republic” ēdienkartes īpašie trumpji ir visi meksikāņu stila ēdieni – fahitas, čimičangas, tako, burito, enčiladas un kesadiljas. “Sezonas aktualitātes mums mainās ik pa laikam, kas pārsvarā saistīts ar sezonas kokteiļiem. Šobrīd īr īpaša Aperol Spritz akcija – populārais kokteilis maksā vien 3.50 eiro,” informē Tex Mex pārstāve Viktorija Brovčenko

Adrese: Dzirnavu ielā 59, Rīga.

Darba laiks: katru dienu 12 – 21.00.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 67242065; 25762003.

14. Bārs “Liepa” Avotu ielā

Rosīgajā pilsētvidē bārs "Liepa" ir vieta, kur veldzēties no pilsētas steigas, aizvadīt ilgas un nesteidzīgas sarunas draugu lokā, pazust grāmatas lapaspusēs, vienlaikus baudot gardus ēdienus uz dzērienus.

“Liepas” terasē vienlaikus var atpūsties līdz 44 cilvēkiem. Ievērojot drošības pasākumus, baudīt mirkļus pie viena galdiņa var līdz četriem cilvēkiem bez laika ierobežojuma. Galdiņa rezervāciju var pieteikt pa telefonu vai rakstot mums “Facebook”,” informē bāra “Liepa” pārstāve Anita Bāliņa.

Foto: Publicitātes foto

Viņa stāsta, ka “Liepas” ēdienkarte veidota tā, lai baudot ēdienu gan ikdienas steigā, gan atpūtas brīdī ikviens piedzīvotu pilnu garšas buķeti. “Esam viena no retajām vietām Rīgā, kur var nogaršot bao maizītes. “bao bun" ir pēc tradicionālas Taivānas receptes pagatavota maizīte, ko tvaicē autentiskā katliņā. Tā ir viesiem mums tik labi zināmā sviestmaizīte, taču oriģinālā un ļoti veselīgā izpildījumā.

Vasarā ikviens no mums priecājas par iespēju baudīt saules starus un uzņemt vitamīnu D, tāpēc šajā sezonā esam papildinājuši mūsu ēdienkarti ar D vitamīniem bagāto pokiju. Pokijs ir havajiešu ēdiens, kuru var baudīt gan kā salātus, gan kā pamatēdienu. Vispopulārākajā pasniegšanas veidā tā galvenais akcents tiek likts uz zivi – lasi vai tunci, papildinot ar rīsiem vai nūdelēm, dārzeņiem, jūras zālēm un dažādām mērcēm.”

Ēdienkartē ir iekļauti arī garšām bagāti veģetārie un vegāniskie ēdieni. Gardēži novērtēs “Liepas” šefpavāra gatavoto siera kūku, kura lieliski sader kopā ar pašmāju kafijas grauzdētāju Kalve Coffe kafiju. Bāra “Liepa” ēdienkartē liela nozīme ir pašmāju ražotāju produkcijai, tāpēc arī izvēloties kafiju priekšroka tiek dota pašmāju grauzdētājiem.

Svarīgi, ka visa produkcija ir svaiga un pagatavota uz vietas.

Adrese: Avotu iuela 23a, Rīga.

Darba laiks: katru dienu no 15 līdz 21.

“Facebook” lapa šeit.

Telefons rezervācijām: 25180550.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu