Šķiet, ka dažādus pastas veidus ir gatavojis katrs un to labi prot, tāpēc ko gan vēl varētu ieteikt? Tomēr pilnībai nav robežu un allaž var atklāt ko jaunu, kas ļaus ēdienam garšot vēl labāk.
Desmit vērtīgi padomi, lai pasta izdotos lieliska: no spageti līdz lazanjai
1. padoms: pievieno ūdenim ne tikai sāli
Bez sāls verdošā ūdenī pievieno nedaudz citrona vai sīpola, mizotas ķiploka daiviņas, zaļumus, čili piparus vai garšvielas. Tomēr ņem vērā, ar kādu mērci tālāk pasniegsi, lai izvairītos no garšu nesaderības un pārsātinātības riska.
2. padoms: tikai verdošs ūdens
Ja pastu ieliek nepietiekami karstā ūdenī, tā ļoti ātri var salipt kopā un kļūt pareizi neizvārāma un rezultātā nebaudāma.
3. padoms: lazanjas plāksnes nav obligāti jāvāra
Atruna lazanjas pagatavošanai ir tāda, ka ne tikai jāsagatavo mērces, bet arī jāvāra plāksnes? Tas noteikti nav obligāti. Ir svarīgi, lai mērcē būtu pietiekami daudz šķidruma, un jāļauj tām gatavoties vismaz 20 minūtes. Tad iepriekšēja novārīšana ir lieka.
4. padoms: pirms vārīšanas apcep
Tas sniegs brīnišķīgu riekstu garšu, kas labi sader ar krēmveida mērcēm. Piemēram, tu vari ievietot makaronus cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, 5-10 minūtes, līdz tie sāk brūnēt. Pēc tam tos vajadzētu atdzesēt un pagatavot kā parasti. To var darīt arī pannā ar dažām lāsēm eļļas, bet nemitīgi jāmaisa, lai nesadegtu.
5. padoms: samaisi
Makaronu maisīšana, īpaši pirmajās minūtēs pēc to ievietošanas ūdenī, palielina iespēju, ka tie nekādi nesalips.
6. padoms: izmanto ūdeni, kurā vārīji pastu
Dažas ēdamkarotes šā ūdens mērcē piešķirs patīkamāku makaronu garšu.
7. padoms: formai ir nozīme
Piemēram, gaļas mērces ir ideāli piemērotas spageti, krēmveida mērces ir ideālas tagliatelle, īsie makaroni ir ideāli piemēroti pesto, un orzo ir garšīgi zupās un sautējumos.
8. padoms: neskalo
Pēc vārīšanas makaronus nav nepieciešams noskalot. Vienkārši nokās ūdeni un sajauc makaronus ar mērci.
9. padoms: nebaidies no čili
Eksperti saka, ka makaroni un čili mērcē ir ideāla kombinācija. Un, protams, neaizmirsti ķiplokus un olīveļļu.
10. padoms: mērci sagatavo laicīgi
Kamēr pasta vārās, pārliecinies, ka mērce ir gatava, lai varētu to ātri pasniegt. Pasta vislabāk garšo, ja to pasniedz uzreiz pēc vārīšanas.