Kā cept un pasniegt izcilas brokastu olas? Iesaka pasaulē pazīstams pavārs

FOTO: Oksana Mizina/Shutterstock, Publicitātes/IMDB

Izcept olu - to pat bērns prot? Jā, bet to var padarīt pavisam izcili, izvēloties atbilstošas piedevas un pareizi gatavojot.

Slavenais Francijas izcelsmes Austrālijas šefpavārs Manu Feildels uzsver, ka cilvēki, gatavojot olas, bieži vien pārāk daudz sakarsē pannu. Viņaprāt, to vajadzētu likt uz vidējas uguns un tajā izkausēt sviestu, un olas pievienot tikai tad, kad sviests sāk burbuļot. Francūzis un sviests, protams, nav nekāds pārsteigums, bet nevar nepiekrist, ka sviests piešķir lielisku garšu daudziem ēdieniem.

"Ja panna ir pārāk karsta, olas gatavojas pārāk ātri, tās apdeg un izžūst - un tā vietā, lai būtu patīkamas un vieglas, tām būs gumijas struktūra," pavārs brīdina. Viņš iesaka pasniedzot olām pievienot dažas lāses labas olīveļļas, piparus un jūras sāli. 

Kāpēc tieši jūras sāli? Jo maigajām olām tas piešķirs papildu tekstūru. 

Protams, ir virkne citu garšvielu, ko mēdz izmantot, gatavojot olas brokastīm, tomēr reizēm pietiek ar absolūtu minimumu, lai izbaudītu produkta dabīgo garšu.

Uz augšu
Back