Pavadi brīvdienas dabā: teļa gaļa afgāņu kazanā ar dārzeņiem

Lai arī kadros vēl redzams sniegs, šis teļa gaļas un dārzeņu ēdiens, kas pagatavots elegantā afgāņu kazanā lieliski garšos arī pavasarī, kad vakara stundas vēl ir vēsas un silts sautējums lieliski sasildīs.

Tāda greznība kā afgāņu kazans noteikti nav pieejams katram, tomēr, ja ir iespēja pie šī lieliska "katla" tikt, izmanto iespēju un pagatavo tajā mutē kūstošu teļa gaļu ar dārzeņiem. Ja tomēr nav - lēni sutināt zem vāka vari arī čuguna katlā. Protams, rezultāts nedaudz atšķirsies, bet garšos labi. 

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1.5 kg teļa gaļas kakla karbonādes ar kaulu
  • 2,5-3 kg kartupeļu
  • 6 sīpoli
  • 1 liels burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 150 g mazo, daudzkrāsaino papriku 
  • 1 sarkanā paprika
  • 250 g mazo tomātiņu
  • 2 ķiploki
  • Sāls, melnie pipari, „Hmeli-suneli” pēc garšas
  • Dilles, pētersīļi 
  • 0,5 l ūdens

Pagatavošanas gaitas kopsavilkums:

20 litrīgajā afgāņu kazanā ieliek sīpolus, gaļu. Apber ar sāli un garšvielām. Liek pārējās sastāvdaļas un pārlej ar ūdeni. Liek uz uguns, karsē pusotru stundu un ļauj kazanā notikt brīnumam.

Svarīgi: afgāņu kazans drīkst būt aizpildīts tikai 2/3 no kopējā tilpuma !

Paldies Anželikai par recepti!

Uz augšu
Back