Elegantais Āzijas kāposts jeb pak čoi - kas tas ir un kā to gatavot?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Pak čoi kāposts
Pak čoi kāposts Foto: Son Tung/Pexels.com

Vai nav lieliski, ka mums ir iespējas baudīt labumus no teju visām pasaules malām? Pie mums jau pirms kāda laika ir atceļojis arī Āzijas kāposts jeb pak čoi, kura popularitāte arvien pieaug. Skaidrojam, kā izvēlēties labāko, pareizi apstrādāt un cik ilgi gatavot.

Šo kāpostu dzimtas pārstāvi mēdz dēvēt dažādi: Āzijas kāposts, pak čoi (pak choi), bak čoi (bak choi), zirga auss, ķīniešu selerijas kāposts un pat baltais sinepju kāposts. Kāpostiem ir gaiši, paīsi un stingri kāti, kuru galos ir koši zaļas, spīdīgas, kuplas lapas. 

Gan lapu, gan kātu tekstūra ir kraukšķīga, un garša ir kaut kur starp maigiem kāpostiem un spinātiem. Ja tas ir ļoti jauns, to var ēst neapstrādātā veidā salātos, bet vislabāk - īslaicīgi pagatavojot.

Kā sagatavot Āzijas kāpostu gatavošanai?

Pirmais solis, ko nevajadzētu nekad izlaist, - nomazgā kāpostu. Lapas no kātiem ieteicams atdalīt, jo to gatavošanās laiks atšķiras, attiecīgi arī pannā vispirms liek kātus, tad lapas. Ja vēlies pannā visu likt kopā, lapas der atstāt lielākos gabalos, bet kātus sagriezt smalkākās loksnītēs. 

Jaunus pak čoi var gatavot veselus, pārgrieztus uz pusēm vai sagrieztus četrās daļās. To gatavošanas laiks ir ļoti īss. 

Trīs populārākās kāposta gatavošanas metodes:

Cepot - vidēji 3 minūtes

Tvaicējot - ja sagriezts, tad 2-3 minūtes, ja vesels, tad vidēji 8 minūtes (sagriezts 2-3 minūtes; vesels līdz 8 minūtēm)

Vārot uz lēnas uguns - 2-3 minūtes

Kā izvēlēties vislabāko pak čoi?

Lapām un kātiem jābūt stingriem, bez tumšiem plankumiem. Lapām košām, nesavītušām. Ieteicams izvēlēties mazākos kāpostus, jo tiem būs vispatīkamākā garša.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu