Eksotiskais pudiņš ar Dienvidamerikas garšu: gatavo Una Ulme

Una Ulme FOTO: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Skaidrs kā diena, ka latvietis ir gana konservatīvs un noteikti nav tā, ka katrs no mums ir gatavs mesties eksotisku garšu ceļojumā, tomēr pamazām eksotiskākas garšas baudām, ne tikai pasūtot no restorāniem, bet arī gatavojot paši.

Žurnāliste, publiciste un blogere Una Ulme raidījumam "Bez Tabu" atklāj savu pārliecību, ka latvietis tomēr gana kūtri vēlas izmēģināt jaunas garšas, bet atzīst: "Tad, kad viņi atklāj, tad viņi paliek tādi fanāti."

Una laikā, kad tas bija vēl ikdienišķi, devās ilgos ceļojumos un saka: "Es vienmēr eju ēst autentiskās vietās un vienmēr atvedu mājās kādu eksotisku recepti."

Šobrīd Una raksta grāmatu, kurā būs iekļautas veselīgu ēdienu receptes, kas palīdzēs cīņā ar novecošanu. 

Una šoreiz izvēlējās gatavot ļoti vienkāršu, ātri pagatavojamu un veselīgu ēdienu, iekļaujot tajā eksotisko marakuju jeb pasifloras augli.

Nepieciešamās sastāvdaļas čia sēklu pudiņam ar marakuju (2 porcijām)

  • 3 ēd. k. čia sēklu
  • 6 marakujas
  • 200 ml vaniļas piena
  • 1 nepilna tējk. medus
  • Kokosa skaidiņas
  • Mandeļu skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Marakujas griež uz pusēm un izņem mīkstumu.
  2. Čia sēklas sajauc ar medu, kokosa skaidiņām un vaniļas pienu. Liek uz 5 - 10 minūtēm ledusskapī, lai sēklas piebriest.
  3. Tad liek trauciņos, papildina ar marakuju un liek vēl uz dažām minūtēm ledusskapī.

Vairāk par Unas Ulmes garšu ceļojumiem un pudiņa gatavošanas gaitu skaties video: 

Uz augšu
Back