Kāpēc ledusskapja dārzeņu atvilktnē der ieklāt papīra dvieli?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: wdovich33/Shutterstock.com

Esam ieraduši papīra dvieļus izmantot, lai aši saslaucītu kādu radušos šmuci virtuvē, bet, kā izrādās, tie ir ļoti noderīgi, ja tos ieklāj ledusskapī – dārzeņu un augļu atvilktnē.

Papīra dvieļus vēl izmantojam, lai noslaucītu vai nosusinātu produktus pirms gatavošanas. Ātri, ērti un bez liekas nekārtības. Bet šis virtuves palīgs savu vietu atradis arī izmantošanai ledusskapī. 

Kā izrādās, papīra dvieļi var palīdzēt saglabāt dārzeņus svaigus –

nekādu ļenganu salātlapu vai sapuvušu gurķu dārzeņu atvilktnē.

Kas jādara? Tev jāizklāj sava augļu un dārzeņu atvilktne ar papīra dvieļiem, pirms liec tur produktus. Pēc tam nomaini tos katru reizi, kad pievieno jaunu produktu partiju. Ja tev ir salātu vai spinātu maisiņš, dvieli liec tieši maisiņā. 

Vēl viens bonuss - lielāka tīrība.

Kā tas darbojas? Lielākā daļa augļu un dārzeņu, tostarp kalē kāposti, salātlapas, gurķi un cukīni, pamazām izdala ūdeni. Šim mitrumam nav kur palikt, un tas vienkārši krājas atvilktnē, kā rezultātā viss sāk pelēt. Papīra dvieļi absorbē mitrumu, palēninot dārzeņu un augļu bojāšanos. 

Ir svarīgi atcerēties pietiekami bieži nomainīt papīra dvieļus; pretējā gadījumā tie kļūs pārlieku slapji un vairs nesargās tavus produktus.

Vēl viens ieguvums – uz tiem sakrājas arī dažādi krikumi, kas nolūzt no dārzeņiem/augļiem un, tā vietā, lai būtu jātīra visa atvilktne, var vienkārši izņemt papīra dvieļa loksni un ieklāt jaunu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu