Kad sakārojas roltoniņu: idejas, kā padarīt to gardāku un vērtīgāku

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: xuanhuongho/Shutterstock.com

Ko tur liegties, nav vērts! Daudziem no mums plauktā stāv paciņa ātri pagatavojamo nūdeļu tām dienām, kad ēst gribas, bet pie plīts ilgi stāvēt negribas un, jā, nevar noliegt - vienkārši garšo. Neviens nav teicis, ka obligāti jāizmanto pievienotās garšvielas, ir virkne citu gardu iespēju.

Nūdeles aplej ar ūdeni un tad aši izvēlies, cik slinku variantu gribi šodien - papildināt ar kādu mērci no pudelītes, zaļumiem vai ko nedaudz sarežģītāku - un baudi lielisku maltīti. Dažas lieliskas idejas apkopojis portāls "Insider".

Kārtīgam pamatēdienam

Aplej nūdeles, neizmantojot tām pievienoto garšvielu iepakojumu, tad ūdeni nokās un liec pannā, kurā esi sagatavojis savus iecienītākos dārzeņus ar kādiem gaļas vai zivs gabaliņiem un mērci, - garšos lieliski. Ērti to darīt būs vokpannā, un nebaidies no lielākas uguns, lai būtu nedaudz kraukšķa.

Saldi pikants

Reizēm pietiek ar pašu mazumiņu. Ja nūdeles papildināsi ar dažām lāsēm asās Sriračas mērces, atvērsies jauna garšu buķete.

Olas ne tikai brokastīs

Šis iecienītais produkts sader ar nūdelēm visdažādākajos veidos. Pievienot ceptu, vārītu vai iesist katliņā tad, kad vāri nūdeles, - izvēle tavās rokās, atliek tik izmēģināt un atrast savu iecienītāko veidu.

Foto: Ryutaro Tsukata/Pexels.com

Taizemes garšas

Ja izmanto nūdeles, kas nāk mazās paciņās ar garšvielām, - labi, bet gatavo garšvielu vietā sajauc sezama eļļu ar zemesriekstu sviestu, medu, sojas mērci, ķiploku un ingveru. Šo masu iejauc karstās nūdelēs, un tavas garšas kārpiņas gavilēs!

Proteīni

Jā, zināms, ka lēni sautēta cūkgaļa lieliski sader ar nūdelēm, bet tas ir laikietilpīgs process. Nūdeļu bonuss ir tieši ātrā pagatavošana, tāpēc papildini tās ar mīksti vārītu olu un kraukšķīgu bekonu - debešķīgi!

Dārzeņi

Svaigi vai saldēti, ja tev ir pietiekami daudz laika, super. Ja vēlies, lai nūdeļu zupa ir gatava ātri un garša atšķirtos no parastajām makaronu zupām, izvēlies burkānu un brokoļu vietā lapas - spinātus, pak čoi, dažādus kāpostus.

Foto: Pixabay

Pikantā eksotika

Nūdelēm pievienotās garšvielas neizmanto, tā vietā, kad nūdeles gatavas, pieliec pikantos korejiešu kāpostus kimči. Nūdeles uzreiz iegūs izteiktu garšu un tiks papildinātas ar svaigākiem elementiem un papildu tekstūru.

Zaļumi un sēklas

Aromāts, garša un tekstūra ir svarīga jebkurā labā ēdienā. Pat vienkāršās, ar ūdeni aplejamās nūdeles iegūs elegantu skatu, ja savīsies ar sauju dažādu, tev tīkamu zaļumu un kādu šķipsnu sezama sēkliņu.

Sojas mērce un medus

Daudzi neatzīst "roltonus" tieši pievienoto garšvielu dēļ. Nereti tiek minēts, ka, pieberot visu paciņu, nūdeles ir pārāk sāļas. Viss vienkārši - neizmanto tās. Izvēlies to vietā kvalitatīvu sojas mērci. Ja vēlies, lai garša ir sāļi saldena - naža gals medus arī noderēs.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu