Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Avārija virtuvē: kā izglābt katliņu, kurā stipri piededzis ēdiens?

Foto: Malgorzata Surawska/Shutterstock.com

Jā, arī prasmīgākajām saimniecēm un saimniekiem gadās, ka mīļākā mērce, sautējums vai kāds cits ēdiens pamatīgi piedeg, īpaši, ja jāmenedžē vairāki mājas darbi vienlaicīgi. Vai katliņš ir izmetams?

Situācijas, protams, var būt ļoti dažādas un dažkārt vienīgais risinājums ir jauna katliņa iegāde, tomēr ne vienmēr. Ir paņēmiens, kuru ir vērts izmēģināt.

Tev būs nepieciešams citrons, ūdens un šis piedegušais katliņš.

Foto: eggbank/Unsplash.com

Process ārkārtīgi vienkāršs un nav arī pārāk laikietilpīgs. Citrons jāsagriež gana lielos gabalos un jāliek katliņā, kuru piemeklējusi ķeza. 

Visu pārlej ar ūdeni un liek vārīties.  Ūdens nepieciešams tik daudz, lai nosedz visu to laukumu, kas ir piededzis. Ņem vērā - jo lielāks katls, jo vairāk citronu. Uz vidēja izmēra katliņu pilnībā pietiks viena augļa.

Uzvāri ūdeni ar citroniem un ļauj tam dažs minūtes burbuļot. Tad ļauj šim novārījumam katlā atdzist. Katla dibenā būs izveidojusies, iespējams, bieza, neglīti brūna masa, kuru tālāk jau atliek nomazgāt tā, kā ierasts to darīt - ar sūklīti un trauku mazgājamo līdzekli.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu