Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Gordona Remzija perfekti plāno pankūku noslēpums (1)

Foto: Shutterstock.com, Bon Appetit/AFP/Scanpix, Receptes.lv kolāža

Vienmēr esi vēlējies izcept izcili zeltainas un ļoti, ļoti plānas pankūkas, bet neizdodas? Gordons Remzijs atklāj savu noslēpumu un parāda, kas jāievēro, lai pankūku apgrieztu vai pareizāk - apmestu pannā kā profesionālis.

Viss, protams, sākas ar mīklu. Lai pagatavotu mīklu, Gordons saputo 100 gramus miltu, 300 mililitrus piena un divas olas, pēc tam ļauj mīklai 15 minūtes atpūsties. Tad ir pienācis laiks, pēc viņa vārdiem, “izklaidēties ar pankūku mētāšanu”.

Ramzijs kārtīgi sakarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu, ietauko to, paceļ nost no uguns, pirms pannas centrā ielej kausiņu mīklas. Rūpīgi, bet ātri darbojoties, mīklu  izpludina pa visu pannu vienmērīgi plānu. Tad novieto pannu atpakaļ uz plīts. 

Kad pankūka brīdi cepusies, laiks elegantai un profesionālai  tās apgriešanai uz otru pusi, jā, jā, neizmantojot lāpstiņu. Remzijs divas reizes pasit pannas dibenu pret plīti, lai pankūka atliptu no pannas virsmas, tad "aizstumj" to uz pannas tālāko malu un ar veiklu rokas kustību apmet otrādi. Ļauj pankūkai vēl 20-30 sekundes pacepties, un gatavs. Un tad jau atliek pildīt pēc sirds patikas!

Kā viņam tas izdevās, skaties video: 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu