Vai esi māņticīgs? Piecas lietas, ko nevajadzētu darīt virtuvē (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com

Jau izsenis cilvēki ir uzskatījuši, ka mājās dzīvo ne tikai cilvēki un dzīvnieki, bet arī mājas gariņi. Tie rūpējas par mājām un to iemītniekiem, ja cilvēki izturas ar pietāti. Mūsdienās mēs to saucam par māņticību. Lai arī vairums tam netic, tomēr ir ieradumi, kurus ievēro pat tie, kas saka, ka noteikti nav māņticīgi.

Sēdēt uz galda

Pret pusdienu galdu jāizturas ar vislielāko cieņu. Uz tā vienmēr jābūt tīram galdautam, nedrīkst valdīt nekārtība.

Un uz tā sēdēt ir kategoriski aizliegts, pretējā gadījumā tevi ieskaus problēmu kalni un nebūs veiksmes. Ja neprecēta meitene apsēžas uz galda, viņa nekad neatradīs sev vīru. Tāpat arī sēžot pret galda stūri.

Kopumā, māņticīgs vai ne, - tas ir vienkārši nepiedienīgi, tomēr mājās katrs ir pats sev saimnieks un dara kā grib.

Slaucīt drupatas ar plaukstu

Senāk drupatas neviens neizmeta. Viss, kas nobira uz galda, tika savākts un izbarots dzīvniekiem. Iemesls bija vienkāršs - ēdiena ne vienmēr pietika un nevarēja atļauties izšķērdību. 

Vecāki cilvēki atgādina: ja slauka galdu ar pliku roku - bads nāk mājās. Tā mēs ieprogrammējam finansiālās grūtības. 

Netīri trauku kalni pa nakti

Par ieradumu atstāt izlietnē vai uz galda netīru trauku kalnu mājas gars nežēlīgi atriebjoties: viss sāk iet greizi. Būs vairāk saplēstu trauku, tehnika sabojāsies biežāk, sāksies strīdi. 

Ja neesi māņticīgs, tomēr padomā - no rīta ir patīkamāk ienākt tīrā virtuvē, nevis dienu sākt ar trauku kalna mazgāšanu. Īpaši slinkajiem arī ir risinājums - trauku mazgājamā mašīna.

Naudas skaitīšana

Var virtuvē naudu glabāt - šī vieta tiek uzskatīta par vienu no labākajām, kur slēpt skaidras naudas krājumus. Bet tautas gudrība liedz skaitīt naudu virtuvē, tāpat naudas likšana uz pusdienu galda tiek uzskatīta par ļoti sliktu zīmi. Virtuvē skaitīta nauda tikšot ātri un bezmērķīgi iztērēta.

Lakot nagus

Visam sava vieta. Piemēram, ja meitene guļamistabā krāso nagus, viņa piesaistīs labu vīru un lielisku mīļāko. Bet, ja virtuvē, tad vīrs būs slinks un nesaimniecisks. Turklāt mājas gariņš atriebsies, ja manikīrs tiks veikts pie pusdienu galda: tas sagādās saimniecei vairāk vieglu sadzīves traumu, un ēdiens, ko viņa gatavo, būs bez garšas.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu