Četri produkti, kas paātrina novecošanu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: AjayTvm/Shutterstock.com

Ēdiens ne tikai palīdz mums remdēt izsalkumu, bet arī ietekmē visu ķermeni kopumā. Nav brīnums, ka eksistē frāze "tu esi tas, ko tu ēd". Vitamīni, šķiedrvielas, minerālvielas, dažādi mikroelementi - varam iegūt virkni labumu, ja ēdam pareizi, bet ir arī produkti, kas negatīvi ietekmē izskatu un paātrina novecošanu.

Galējības nav nepieciešamas, un nav tā, ka zemāk minētie produkti ir pilnībā jāizslēdz no uztura, bet to patēriņu noteikti vajadzētu kontrolēt, skaidro "Postimees".

Cukurs

Ja dzer tēju un kafiju bez cukura, tad nedomā, ka ar to visas nedienas beigušās. Cukurs lielā daudzumā ir atrodams daudzu pārtikas produktu sastāvā: maizē, cepumos, konditorejas izstrādājumos, saldumos, pat produktos, kas garšo sāļi, piemēram, dažādās mērcēs sastāvā cukura vairāk, nekā tu spēj iztēloties.  Pārmērīga cukura lietošana iznīcina kolagēnu - galveno jaunības olbaltumvielu, kas ietekmē ādas un matu stāvokli. Bet pilnībā no tā nav jāatsakās, tikai jāseko līdzi apjomam.

Melnā tēja un kafija

Ne visas tējas ir veselīgas. Ārsti ir atklājuši, ka stipra melnā tēja un kafija var veicināt dehidratāciju. Tas savukārt ietekmē ādas stāvokli. Ja āda ir sausa, palielinās grumbu veidošanās iespējamība. Melno tēju var aizstāt ar zaļo vai zāļu tēju. Vēl viena opcija - ja vēlies melno tēju vai kafiju, pēc tam izdzer glāzi ūdens.

Sāls

Ir ļoti viegli pārsniegt ieteicamo sāls diennakts normu. Piemēram, salātos, - pieliksi sāli, jo it kā gribas, bet aizmirsti, ka tas ir jau majonēzē, marinētajos gurķos, desā... Ja sāls tiek lietots pārāk lielā apjomā, tas organismā aiztur ūdeni un rodas tūska. Procesi nenotiek, kā būtu jābūt, un arī ilgstošā periodā palielinās vizuālas novecošanas iezīmes.

Ātrās ēdināšanas maltītes jeb "fast food"

Daudz tiek runāts par ātrās ēdināšanas bīstamību. Šajā ēdienā ir daudz kaloriju un taukskābju, kas veicina liekā svara parādīšanos. Turklāt ir atrodami arī transtauki. Tie var aizsprostot asinsvadus, to lietošana negatīvi ietekmē sirdi. Sirds un asinsrites veselības pasliktināšanās ietekmē ādas krāsu, tās elastību, nemaz nerunājot par tiešajiem draudiem veselībai.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu