:format(webp)/nginx/o/2021/02/22/13643416t1h7947.jpg)
Avokado dzimtene ir Dienvidamerika, un acteku vidū tie tika uzskatīti par svētu augli. Vēl pavisam nesen avokado ēda tikai īsteni gardēži, tagad šo augli var atrast ļoti daudzās virtuvēs. Ko tev vajadzētu zināt par avokado?
Avokado dzimtene ir Dienvidamerika, un acteku vidū tie tika uzskatīti par svētu augli. Vēl pavisam nesen avokado ēda tikai īsteni gardēži, tagad šo augli var atrast ļoti daudzās virtuvēs. Ko tev vajadzētu zināt par avokado?
Augļus, pateicoties to popularitātei, tagad var iegādāties visos pārtikas preču veikalos. Visbiežāk var iegādāties:
Abu avokado šķirņu mīkstumā, pakļaujoties pirksta spiedienam, vajadzētu izveidoties nelielai iedobei, bet pēc tam atgriezties sākotnējā formā. Ja šis iespiedums saglabājas, tas norāda, ka auglis ir pārgatavojies.
Lai avokado nenogatavotos pārāk ātri, tos uzglabā zemā temperatūrā.
Ja augļus pārgriež uz pusēm, tad tieši tā daļa, kurā palicis kauliņš, ir piemērotāka uzglabāšanai. Lai avokado nekļūtu brūns un nesabojātos, tas jāievieto noslēgtā plastmasas traukā vai jāietin pārtikas plēvē un pēc tam jāievieto ledusskapī.
Avokado bieži tiek iekļauts dažādās svara zaudēšanas diētās, lai gan tajā ir ne mazums kaloriju.
100 g neapstrādāta avokado:
Avokado ir dabisks vitamīnu E, K, B6, folskābes un kālija avots. Tas ir bagāts ar veselīgiem taukiem, kas var samazināt sirds slimību risku un pazemināt holesterīna līmeni. Satur olbaltumvielas un šķiedrvielas, kas pozitīvi ietekmē gremošanu.
Uztura speciālisti iesaka tiem, kuri vēlas slaidu figūru, baudīt avokado dienas pirmajā pusē.
Notīrīt gatavu avokado nav nekādu problēmu:
Ja avokado ir ļoti gatavs, tā mizu var ar pirkstiem viegli novilkt. Ja auglis cietāks, sagriez to šķēlēs un, izmantojot parastu nazi, nomizo.